Wethouder Jacky Silos hijst samen met Herman van den Heuvel(midden) en Henry Buijs de banier van Hooglede (Foto Peter Spek).
Wethouder Jacky Silos hijst samen met Herman van den Heuvel(midden) en Henry Buijs de banier van Hooglede (Foto Peter Spek). (Foto: )

Onthulling banier een dankbare knipoog naar Zuster Hofstra

De wijk Hooglede, op het voormalige terrein van het Holy Ziekenhuis, wordt langzamerhand volgebouwd en zal uiteindelijk bestaan uit 180 eengezinswoningen en appartementen. Om de wijk een eigen uitstraling te geven werd er afgelopen zaterdag een banier onthuld door het bestuur van de Vereniging van Eigenaren Hooglede 2. Dit werd op feestelijke wijze in de vlaggenmast gehesen voor het appartementencomplex door wethouder Jacky Silos.

VLAARDINGEN – "De banier laat een samenspel zien tussen de gemeente Vlaardingen, het historisch Holy logo zoals verwerkt in de klassieke toegangspoort tot de rozentuin aan de ingang van Park Hooglede", laat voorzitter Herman van den Heuvel weten van VvE Park Hooglede 2. Het onthullen van de banier werd ook aangegrepen om nader kennis te maken met de bewoners in deze nieuwbouwwijk. "Sfeer en leefbaarheid zit meestal in kleine en gewone dingen zoals nabuurschap, rekening houden met elkaar en het accepteren van verschillen. Maar het begint natuurlijk met enige vorm van kennismaking en het zoeken naar verbinding en gemeenschappelijke belangen", aldus Herman van den Heuvel.

Herkenning

"En dit was nu het doel van de bijeenkomst. Onze vereniging heeft op initiatief van een aantal leden een vlaggenmast laten plaatsen, gewoon om onze nationale driekleur op feestdagen te laten wapperen. Vanuit deze commissie is het idee ontstaan om voor de wijk een eigen banier te ontwerpen met een aantal historische aspecten en als blijk van herkenning."

Aanspreekpunt

Herman van den Heuvel liet ook nog weten dat met deze banier mogelijk het zaadje is gelegd om in de toekomst te komen tot ook een wat formeler wijkoverleg. "Er zijn in onze wijk natuurlijk ook gedeelde zakelijke belangen en een aanspreekpunt van en naar de gemeente en andere instanties kan nodig zijn."

Zuster Hofstra

Wijkcoördinator Tami Kalai stipte nog even de historische waarde aan van de naamgeving van een van de lanen, de Gretha Hofstralaan. "We eren met die naam Zuster Gretha Hofstra, die onlosmakelijk verbonden is met het Vlaardingse ziekenhuiswezen. Zij is voor de ontwikkeling daarvan van onschatbare waarde geweest. Zij was een betrokken en gedreven wijkverpleegster die met haar werk en inzet veel heeft betekend voor de Vlaardingse gemeenschap. Zij heeft er mede voor gezorgd dat Vlaardingen zijn eerste ziekenhuis kon realiseren. De voorloper van het Holy ziekenhuis.

 

Meer berichten