Staande op een sub wordt op 21 september de Vlaardingse Vaart schoongemaakt. Foto: Waterpoort
Staande op een sub wordt op 21 september de Vlaardingse Vaart schoongemaakt. Foto: Waterpoort (Foto: )

Vlaardingse Vaart krijgt schoonmaakbeurt

Op zaterdag 21 september krijgt de Vlaardingse Vaart weer een schoonmaakbeurt. Op initiatief van SUP Vlaardingen en Stichting Waterpoort wordt dan de tweede editie gehouden van SUPitUP.

vlaardingen - "SUPitUP is een leuk en gezellig evenement op het water waarbij wij op een sportieve en actieve manier de Vlaardingse Vaart gaan cleanen middels SUPboard en elektrische bootjes", zegt Olaf Hanno van de stichting Waterpoort. "Ongelooflijk wat er allemaal langs de kanten te vinden is aan afval, dat hebben wij vorig jaar meegemaakt bij de eerste editie."

Langs de vaart

Er zijn drie sessies, waarbij naast het leren varen op een subboard, ook gekeken wordt naar het vuil op en langs de Vlaardingse Vaart. Het programma:: 13.00-14.00 uur: SUPitUP Pirates een SUPbeginnerles en cleanen voor kinderen vanaf 8 jaar, met minimaal zwemdiploma A. Duur 60 minuten en kosten € 5,-. 14.30-15.30 uur: SUPitUP SUPbeginnersles vanaf 12 jaar en aansluitend cleanen. Duur 60 minuten en kosten €10,-. 16.00-17.00 uur SUPitUP SUPPRO voor gevorderde suppers en cleanen. Boardhuur € 10,-. Eigen board kosten € 5,-.

Meer berichten