De ambassadeurs van de Hoofdstedenbuurt met v.l.n.r Peter en Ria Kerklaan en Hans en Nel Gerritsen (Foto Peter Spek).
De ambassadeurs van de Hoofdstedenbuurt met v.l.n.r Peter en Ria Kerklaan en Hans en Nel Gerritsen (Foto Peter Spek). (Foto: )

Ambassadeurs wijzen bewoners de weg

Peter Spek

Hoofdstedenbuurt viert feest

Op 21 september viert de Hoofdstedenbuurt in de Holy het feit dat vijftig jaar geleden de eerste woningen aan de Madridweg werden opgeleverd. De echtparen Hans en Nel Gerritsen en Peter en Ria Kerklaan vestigden zich niet veel later in de wijk en spelen nu nog een belangrijke rol in de bewonersvereniging. Ze zetten zich in voor het wel en wee van de wijk, maar zijn ook actief als ambassadeurs en maken in die functie nieuwe bewoners wegwijs in de buurt.

VLAARDINGEN – Het is gezellig druk in de koffiecorner aan de Londenweg. Hans en Nel Gerritsen ontvangen elke woensdagmorgen onder het genot van een kopje koffie bewoners die zin hebben in een praatje of op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws uit de buurt. "Dit doen wij al vele jaren."

Toevallig

"Wij hebben speciaal hiervoor deze ruimte ter beschikking gekregen van Waterweg Wonen", zegt Hans Gerritsen als even later Peter en Ria Kerklaan binnenstappen. "Wij zijn nog een van de weinige bewoners van het eerste uur", gaat de Vlaardinger verder. "In de afgelopen vijftig jaar heb ik veel bewoners zien komen en gaan. Veel meegemaakt en lief en leed gedeeld." Hans Gerritsen kwam eigenlijk toevallig terecht in Vlaardingen. "Ik werkte bij de marine met als standplaats Den Helder. Maar op een geven moment was ik het werken op zee en de lange reizen wel een beetje zat. Tijdens een onderhoudsbeurt van ons marineschip in de Rotterdamse haven, keek ik een beetje rond in deze omgeving om hier te gaan wonen en werk te zoeken. Via huisvesting Rotterdam werd mij gewezen op Vlaardingen en wat schetst mijn verbazing, snel kreeg ik een woning aangeboden in de Johannes Mulderstraat om daarna te verhuizen hier naar de Londenweg", aldus Hans Gerritsen.

RET

En hij is er niet meer weggegaan en ging uiteindelijk werken bij de RET. De Vlaardinger heeft zich in de afgelopen tientallen jaren ingezet voor een prettige woonomgeving en daarom zijn betrokkenheid bij de bewonersvereniging. "Wij hebben goed overleg met Waterweg Wonen en er wordt naar ons geluisterd als dat nodig is." De laatste drie jaar is daar de taak van ambassadeur, samen met zijn vrouw en Peter en Ria Kerklaan, bijgekomen. "Als Waterweg Wonen een kandidaat voor een woning heeft geselecteerd, komen wij als ambassadeurs in beeld en hebben voordat het huurcontract wordt getekend, een kennismakingsgesprek met de kandidaat-huurder en geven wij informatie over de woning en de wijk en fungeren later als vraagbank", aldus Hans Gerritsen.

Een feestje vieren kan je wel aan Hans Gerritsen overlaten. Zo ook op 21 september als op het speelterrein bij de Lissabonweg het vijftigjarig bestaan van de Hoofdstedenbuurt op uitbundige wijze wordt gevierd vanaf 11.00 uur. Er komt veel muziek, een springkussen voor de jeugd en als afsluiting een barbecue. Nu nog even hopen op mooi weer...

Meer berichten