Twee jaar geleden was de landelijk ambassadeur van Vrede, Vincent Bijlo, in Vlaardingen om de Vredesweek te openen. Foto: Peter Spek
Twee jaar geleden was de landelijk ambassadeur van Vrede, Vincent Bijlo, in Vlaardingen om de Vredesweek te openen. Foto: Peter Spek (Foto: )

Ontmoetingspunt voor de vrede

Peter Spek

Walk of Peace naar stadsgrens

Aan het begin van de Vredesweek wordt op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, een bijzondere wandeling gemaakt, waarbij de inwoners van Vlaardingen en Schiedam elkaar letterlijk ontmoeten op de brug achter de scholengemeenschap Spieringshoek, op de grens tussen beide steden, waar voorheen vaak twisten werden uitgevochten met een handgemeen en waar nu elkaar de hand wordt gereikt.

VLAARDINGEN – Met deze Walk of Peace wordt de Vredesweek in Vlaardingen en Schiedam gestart en staan er diverse activiteiten op het programma. "De PAX Ambassades van Vrede van Vlaardingen en Schiedam hebben een gezamenlijk programma opgezet met film, debat, kunst, lezingen, scholenwerk en vieringen voor jong en oud", zegt Marianne van Herp, medeorganisator van deze Vredesweek. "De Walk of Peace start om tien uur in beide steden in het stadshart. In Vlaardingen voor het Stadskantoor aan het Westnieuwland en in Schiedam op het Stadserf voor het theater aan de Schie." In de openingstoespraak staat het thema 'Vrede Verbindt, Over Grenzen' centraal en een tekst gemaakt door de landelijk ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo, die twee jaar geleden zelf in Vlaardingen aanwezig was om met een inspirerende voordracht de Vredesweek toen te openen, zal voorgelezen worden.

Vrolijk

"Na het in ontvangst nemen van een herkenningsteken en een vrolijke warming-up wordt aan de wandeling begonnen en is het de bedoeling al pratende onderweg contact met nieuwe mensen te maken, of oude contacten weer aan te halen. Tijdens de wandeling worden wij door sponsoren als Jumbo en Agro Fairtrade verwend met een smakelijke traktatie zoals water, sap, fruit en koek. Hier en daar muziek of zang en een toepasselijk woord." blikt Marianne van Herp alvast vooruit.

De wandeling, van ongeveer vijf kilometer, is rolstoelvriendelijk en zal vooral gaan door het natuurschoon van beide steden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden