Foto:

Komt het nog goed?

Is het nog leuk om gemeenteraadslid in Vlaardingen te zijn? Dat vraag ik mij de laatste maanden steeds meer af. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar is er eigenlijk alleen maar gedoe in de raadszaal in het stadhuis op de Markt. Wethouders die wel of niet gedwongen vertrekken, gemeenteraadsleden die de eigen partij de rug toe keren en voor zichzelf beginnen, of helemaal uit de politiek stappen en dan rapport op rapport om de politieke situatie te repareren. Zo ook nu weer een rapport van Gerrit van Hofwegen, die ingevlogen is als interim-gemeentesecretaris, met als taak de bedorven verhoudingen in het gemeentelijk apparaat te herstellen en een zoektocht te beginnen naar een nieuwe gemeentesecretaris. Vooral dat laatste zal niet meevallen. Gezien het feit en wat hij in zijn rapport heeft geconstateerd, zal een mogelijke kandidaat wel uitkijken om zijn vingers te branden aan die functie in de haringstad.

Je wil toch niet de rest van je verdere leven het stempel meekrijgen gefaald te hebben in Vlaardingen?

 

Het afbraakrisico is namelijk heel erg groot en je wil toch niet de rest van je verdere leven het stempel meekrijgen gefaald te hebben in Vlaardingen.

Overigens vraag ik mij hardop af, of het Anneke Knol-van Leeuwen, de gemeentesecretaris die in juni vertrok naar de Provinciebestuur van Utrecht, niet te heet onder de voeten werd en de haperende organisatie net op tijd achter zich liet, om niet dat stempel van een falende gemeentesecretaris mee te krijgen. Anders kan ik het niet verklaren, dat meteen na haar vertrek geconstateerd moest worden, dat een interim-gemeentesecretaris orde op zaken moet gaan stellen. Ik hoorde Gerrit van Hofwegen vorige week bij Omroep Vlaardingen in het programma van Vera Kalf, zelf in het verleden gemeenteraadslid en even ook nog een jaartje wethouder, vertellen, dat hij zo onder de indruk is van onze stad. Vooral het oude centrum en het gebied om de haven sprak hem wel aan, maar hij sloeg de spijker op zijn kop, door aan te geven, dat een falende en stuurloze gemeenteraad zijn sporen achterlaat in de verdere organisatie.

Natuurlijk heeft hij gelijk, als hij zegt, dat wij als inwoners vorig jaar deze gemeenteraad zelf hebben gekozen, maar niet met de wetenschap, dat zij rollebollend en ruziënd de politiek zouden bedrijven. Dit komt in deze raadsperiode niet meer goed aan de Markt en daar kan Gerrit van Hofwegen ook niets meer aan doen, maar laten wij ons richten op 2022 om dan een echte daadkrachtige gemeenteraad te kiezen.

Meer berichten