De Vlaardingers worden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Unilevercomplex (Foto Arend van der Salm).
De Vlaardingers worden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Unilevercomplex (Foto Arend van der Salm). (Arend van der Salm Fotografie)

Bijpraten over plannen Unileverterrein

Peter Spek

Informatiemarkt

Op woensdag 11 september bestaat voor belangstellenden de mogelijkheid weer bijgepraat te worden over de plannen op het Unileverterrein. Dan wordt er een informatiemarkt gehouden over het concept Masterplan. Alle Vlaardingers zijn welkom.

VLAARDINGEN – Hoofdontwerper Jeroen Zuidgeest van Studio for New Realities legt tijdens een presentatie en interview uit welke keuzes zijn gemaakt en hoe de ideeën, kansen en zorgen uit de eerdere bijeenkomsten zijn meegenomen. Hierna heeft men de gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. Bij panelen met verschillende thema's kunnen vragen gesteld worden en feedback geven op het concept Masterplan.

Initiatieven

Daarnaast zijn de ontwikkelaars benieuwd of er onder de Vlaardingers initiatieven leven over dit plan bijvoorbeeld als ondernemer of huurder, of tips geven wie hiervoor benaderd kunnen worden. "Zo willen wij bouwen aan een levendige community van toekomstige bewoners, ondernemers en gebruikers", zegt Wout van der Heijden, Projectmanager Participatie van het plan aan de Deltaweg.

Vertrek

Eind 2019 verlaat Unilever Research & Development na ruim 60 jaar haar campus in Vlaardingen. De nieuwe eigenaar Van Adrighem Group wil, samen met de gemeente Vlaardingen, het Unileverterrein ontwikkelen tot een dynamisch nieuw stuk stad, waar wonen en werken elkaar vinden en versterken. "In de planvorming worden omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden uit Vlaardingen betrokken. De drukbezochte wandeling op 3 juli en de ontwerpsessie op 10 juli waren de eerste stappen in het participatietraject. De opbrengst van deze bijeenkomsten zijn in de zomer, samen met de resultaten van onderzoeken en andere input, verwerkt in het concept Masterplan", zegt Van der Heijden. Vlaardingers kunnen op de plannen 'schieten'.
 

Meer berichten