In het afgelopen jaar draaide Nachtburgemeester Leo IJdo op diverse locaties in Vlaardingen plaatjes om geld in te zamelen voor de Dag Zonder Drempels (Foto Peter Spek).
In het afgelopen jaar draaide Nachtburgemeester Leo IJdo op diverse locaties in Vlaardingen plaatjes om geld in te zamelen voor de Dag Zonder Drempels (Foto Peter Spek). (Foto: )

Feestvieren zonder drempels...

Peter Spek

...met of zonder beperking

Het laatste weekend van het Zomerterras staat op zaterdag 31 augustus in het teken van de Dag Zonder Drempels, het evenement bestemd voor mensen met en zonder beperking. Om het evenement ook financieel mogelijk te maken, heeft Nachtburgemeester Leo IJdo met zijn kolenkit 1285 euro opgehaald. Het hele jaar door draait de Vlaardinger als dj in de Vlaardingse horecagelegenheden en haalt daarmee geld op voor de Dag Zonder Drempels.

VLAARDINGEN – Ook komende zaterdag is Leo IJdo actief als dj, bij de Silent Disco. Naast Leo IJdo kan de organisatie van De Dag Zonder Drempels ook rekenen op steun van meer sponsors.

Fratsen

De Dag Zonder Drempels start zaterdag om 12.00 uur. Bezoekers kunnen rondjes draaien in de draaimolen, trommelen bij de Djembéschool en fratsen uithalen met de Mikkies. Dansen kan bij de Silent Disco en er zijn gratis lekkere ijsjes of een pannenkoeken verkrijgbaar om even op adem te komen. Verder bestaat er de mogelijkheid om met elkaar te knutselen en te schilderen. Circus Hannes & Co van Vlaardinger Anne Kuipers staat opgesteld op het terrein van het Zomerterras om de fijne kneepjes van het circusvak te leren en de judoka's van de sportschool van Tino Hoogendijk zijn aanwezig om de deelnemers enkele judoworpen laten zien.

Onbezorgd

Ook muzikaal wordt de Dag Zonder Drempels weer een feestje dit jaar. Onder andere Rita Young, Sandy Struijs, BEM en Third Base, van United by Music treden op het hoofdpodium op.De Dag Zonder Drempels is niet meer weg te denken op het Zomerterras in hert Oranjepark. In het voorjaar van 2007 werd op initiatief van twee Vlaardingse stichtingen, De Sjaak Foundation en De Mikkies, de stichting Dag Zonder Drempels in het leven geroepen. Dag Zonder Drempels wil alle mensen, met en zonder beperking, met elkaar laten optrekken, laten spelen en een gezellige, onbezorgde middag bezorgen.

Meer berichten