De succesvolle ZVVS afvaardiging op het NK Open Water, met (v.l.n.r.) Carla Groenhorst, Karin Stein, Irene van der Laan en Willem Putter.
De succesvolle ZVVS afvaardiging op het NK Open Water, met (v.l.n.r.) Carla Groenhorst, Karin Stein, Irene van der Laan en Willem Putter. (Foto: )

Twee gouden medailles voor zwemster Karin Stein

Peter Spek
VLAARDINGEN - Lange afstand zwemster Karin Stein van ZVVS heeft haar woord gehouden met het behalen van twee gouden medailles op het NK open water zwemmen in Heerjansdam. Zowel op de 2000 meter schoolslag als op de 3000 meter vrije slag was de Vlaardingse onverslaanbaar in haar leeftijdsklasse. Ook de ZVVS-zwemmers Irene van der Laan en Willem Putter zwommen naar een gouden medaille. Karin Stein moest hard knokken voor haar gouden medaille op de 2000 meter schoolslag. "Na mijn tocht over het IJsselmeer van een paar jaar geleden, heb ik nog nooit zo'n zware wedstrijd gezwommen. Door de hoge golven en de harde wind kon ik niet goed in mijn ritme komen. De eerste 500 meter ging nog wel redelijk met de wind in de rug, maar na het keerpunt, met de wind tegen, was het echt beuken, maar ik wist mijn voorsprong vast te houden." Ze prolongeerde haar titel in 40.56.25 minuten. Een dag later ging het bij de 3000 meter vrije slag een stuk beter. "Veel zwemmers startten snel, maar ik zwom in mijn eigen tempo naar de finish in de tijd van 43.06.45 minuten."

Irene van der Laan won haar 3000 meter vrije slag in 44.48.70 en Willen Putter noteerde een winnende 58. 04.05 minuten. Carla Groenhorst viel buiten het podium.

Meer berichten