Goed voor jezelf zorgen begint... bij jezelf.
Goed voor jezelf zorgen begint... bij jezelf. (Foto: )

Wil je goed voor jezelf zorgen?

Van de redactie

Compassie kan je helpen

De Dalai Lama zegt: 'Compassie is het natuurlijke vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, met de wens om deze pijn en dit lijden in jezelf en anderen te verlichten en daarin verantwoordelijkheid te nemen'.

vlaardingen - Compassie kun je hebben voor anderen, maar vooral ook voor jezelf. Compassie begint bij jou, bij zelfcompassie ofwel liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf. Je behandelt jezelf als een goede vriend als je fouten maakt, faalt of als het leven moeilijk is. Juist op die momenten zijn we vaak streng en veroordelend voor onszelf, terwijl we eigenlijk zelfcompassie nodig hebben.

Boeddhisme

Zelfcompassie heeft haar wortels in het boeddhisme dat uitgaat van verbondenheid met jezelf en met anderen; en bestaat uit 3 elementen: vriendelijkheid voor onszelf, het besef dat we er niet alleen voor staan, en aandacht voor dat wat er is. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat zelfcompassie belangrijk is voor psychologisch welzijn en dat zelfcompassie een positieve invloed heeft op levensvoldoening, emotionele intelligentie en verbondenheid. Daarnaast heeft zelfcompassie ook een positieve invloed op zelfkritiek, depressie, angst, piekeren en perfectionisme.

Introductie

Dit is een introductie workshop waarin je kunt kennismaken met wat compassie inhoudt. We doen enkele hartmeditaties en de opbouw van de training die in oktober start, wordt toegelicht. De kosten per persoon zijn vijftig euro inclusief btw. Als je je vervolgens inschrijft voor de volledige compassietraining, krijg je vijfentwintig euro korting. De trainers zijn Angela Koolmees en Maaike de Wilde,beiden psycholoog, coach en trainer op onder andere de gebieden mindfulness en compassie.

 

Voor vragen of aanmelden kun je het beste een mail sturen naar angelakoolmees@gmail.com.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden