Mike Bos (16) zit in de Talentgroep Journalistiek van het St.-Jozefmavo. De komende tijd zal Groot Vlaardingen meer stukken plaatsen van deze leerlingen van correspondent Britt Planken.
Mike Bos (16) zit in de Talentgroep Journalistiek van het St.-Jozefmavo. De komende tijd zal Groot Vlaardingen meer stukken plaatsen van deze leerlingen van correspondent Britt Planken.

Gastcolumn: Wachten, heel lang wachten op de politie in Vlaardingen

Donderdag liep ik op de rotonde bij de Reigerlaan/Lepelaarsingel een oudere dame tegen het lijf. Zij vroeg mijn aandacht met een kleine schreeuw, schrijft Mike Bos (16, St.-Jozefmavo) in zijn gastcolumn in Groot Vlaardingen.

Ik vroeg of ik haar kon helpen, maar het enige wat ik kon verstaan was 'ziekenhuis'. Ik vertrouwde het niet en omdat ze misschien echt medische hulp nodig had, belde ik voor alle zekerheid de politie.

De centralist vertelde mij dat het druk was, maar een eenheid zou na het afhandelen van een aangifte mijn kant opkomen. Ik vertelde hem dat ik bij de mevrouw zou blijven.

Levensgevaarlijk

Na een kleine 30 minuten was er nog steeds geen enkel spoor van 'onze vrienden in het blauw' te bekennen. Daar zullen ze zelf ook van hebben gebaald, want door de nieuwe bezuinigingsmaatregelen wordt het voor de politie steeds lastiger om overal op tijd te zijn.

De dame was gaan lopen en stak op de Reigerlaan driemaal levensgevaarlijk over. Ik belde de centrale opnieuw, drie kwartier na mijn eerste melding. Opnieuw werd mij verteld dat de agenten zo spoedig mogelijk mijn kant op zouden komen.

Mevrouw ging weer aan de wandel, richting de bushalte bij winkelcentrum Holierhoek. Geen probleem zou je denken, maar alleen deed de dame, die duidelijk de weg kwijt was, dit niet via het trottoir, maar via de drukke rijbaan aan de Reigerlaan.

Russisch

Op die rijbaan trof de vrouw per toeval een meneer die haar wel verstond. Ze waren blijkbaar van Russische komaf. De man stelde de vrouw op haar gemak en al snel was het probleem opgelost: ze kon de weg naar haar woning niet meer vinden.

De vriendelijke meneer heeft de vrouw uiteindelijk naar haar huis gebracht.

Al met al heb ik anderhalf uur op de politie staan wachten. Deze mevrouw had door toeval geluk. We lopen elkaar zo makkelijk voorbij tegenwoordig. Als de politie het niet aankan, moeten we elkaar maar een handje helpen.

Let op en kijk uit!

Let dus goed op uzelf en kijk wat vaker uit naar uw naaste!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden