Foto: Ger van Veen

Het riet en 2050

Veel mensen hebben last van plagen. Ik was in Portugal. Dat land, nou ja de plek waar wij waren, wordt op grote schaal overwoekerd door bamboe. En dat is stug spul. Vreselijk! De gemeenten doen er niks aan. Kennelijk is er geen geld voor. Nederland, nou ja de plek waar wij wonen, wordt op grote schaal geteisterd door de geslachtsdriften van ganzen. Met de snelheid van het licht planten zij zich voort. Een keer broeden en daar zijn er weer vijftien bij. Zijn ze groot dan schijten ze alles onder. Ook in ons Hof en Oranjepark is het een plaag. De gemeenten doen er niks aan. Kennelijk is er geen geld voor. Maar, het ergste beste lezers, vind ik dat tegenwoordig bijna alle sloten en singels en andere plekken op een enorme manier door riet wordt overwoekerd. En niet zo'n beetje ook.

Ook de hitte van de laatste jaren is zo'n plaag. Ik heb er geen last van want ik hou me 'sjakies' als het aan de gang is. Gewoon in je koelste kamer blijven zitten. De gemeenten doen er niks aan...

De singel in de Westwijk, lang de A20, is onzichtbaar door het riet dat daar 2,5 meter hoog is. Ook langs de Vlaardinger Vaart is dat het geval. Hierdoor waren de schuitjes van het Varend Corso niet eens te zien. De gemeenten doen er niks aan. Kennelijk is er geen geld voor. Waarom is dat riet zo hoog? Waarom wordt er niks aan gedaan? Ook in Friesland staat het riet hoog hoor. Maar daar is ruimte zat zeg maar. Ook de hitte van de laatste jaren is zo'n plaag. Ik heb er geen last van want ik hou me 'sjakies' als het aan de gang is. Gewoon in je koelste kamer blijven zitten. De gemeenten doen er niks aan. Kennelijk is er geen geld voor. Oh nee, sorry. Maar ja, of dat gedoe met die warmte door onze leefwijze komt? Wie het echt weet mag het zeggen. We rijden veel auto, we vliegen alle kanten op, We staan uren in de file, er is industrie, er is veel CO2. Maar wie gooit het roer daarvoor om? Dus blijft het probleem bestaan. Mark Rutte en zijn kornuiten denken aan het jaar 2050, dan zal het probleem de wereld uit zijn. De wereld uit? Hoe dan? We zitten er mee opgescheept. Voor altijd, want het kan de wereld nu eenmaal niet uit, nergens heen dus. Wat een sukkel is die VVD'er! Dergelijke lui denken niet in oplossingen, die denken alleen aan zichzelf. Rutte vind ik de grootste plaag.


Frans Assenberg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden