Bij de eerste editie van de Vulcaan halve marathon, stond ook Arnout Hoekstra(derde van recht) aan de start. De Vlaardinger was toen nog in de race voor een zetel in het Europese Parlemen (Foto Koen Klunder).
Bij de eerste editie van de Vulcaan halve marathon, stond ook Arnout Hoekstra(derde van recht) aan de start. De Vlaardinger was toen nog in de race voor een zetel in het Europese Parlemen (Foto Koen Klunder). (Foto: )

Vulcaan halve marathon komt er weer aan

Peter Spek

Het duurt nog even, maar er kan al ingeschreven worden voor de Vulcaan halve marathon bij de atletiekvereniging Fortuna. Het loopevenement staat gepland voor zondagmiddag 10 november.

VLAARDINGEN – "Bij de eerste editie van vorig jaar schreven ruim vijfhonderd deelnemers in en kon er van een groot succes gesproken worden", zegt voorzitter Robbert van Egmond van Fortuna. De afstand van de halve marathon is gecertificeerd. Naast deze afstand staan er ook de Fernhout Fysiotherapie 10 kilometer, de Polderpoort 5 kilometer en 1 kilometer Komkidsrun op het programma. De 5 en 10 kilometer zijn ook gecertificeerd. Het loopevenement start om 14.00 uur op het complex van Fortuna in de Broekpolder met de halve marathon, gevolgd om 14.10 uur met de 10 kilometer en om 14.20 uur de 5 kilometer. De Komkidsrun start om 14.30 uur. "Naast het hardlopen is er ook de nodige entertainment te beleven op en rond de atletiekbaan", laat Robbert van Egmond alvast weten. "De dag zal qua muziek begeleid worden door DJ Raimond en in de loop van de middag zal de Vlaardingse band De Vaart een optreden verzorgen." Er kan ingeschreven worden op de website: inschrijven.nl.

Meer berichten