Lars Kortleven kijkt met een goed gevoel terug op de verkiezing van de mooiste man van de wereld met uiteindelijk een zesde plaats.
Lars Kortleven kijkt met een goed gevoel terug op de verkiezing van de mooiste man van de wereld met uiteindelijk een zesde plaats. (Foto: )

Lars bij de mooiste tien ter wereld

Peter Spek

Verkiezingen een ervaring

Na zijn verkiezing tot de mooiste man van Nederland, heeft Vlaardinger Lars Kortleven nu ook internationaal naam gemaakt. Bij de strijd om de mooiste man van de wereld op de Filipijnen veroverde hij in een deelnemersveld van 29 jonge mannen een zeer fraaie zesde plaats. Daar kunnen we in Vlaardingen dus best een beetje trots op zijn...

vlaardingen - "De opzet was een plaats bij de beste tien te veroveren en dat is gelukt en daar ben ik erg blij mee", laat Lars Kortleven na thuiskomst uit de Filipijnen opgewekt weten. De Vlaardinger is met een schat aan ervaring teruggekomen van die verkiezing. "Het is bizar wat ik allemaal heb meegemaakt", gaat hij verder met zijn verhaal dat voor veel andere ambitieuze jongemannen als een soort droomverhaal klinkt.

Foto shoots

"Voordat wij door vlogen naar Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, voor de finale, deden wij nog wat fotoshoots in Amerika, dat was heel leerzaam om te doen. Daarna door naar de Filipijnen en dan is het verschil in de levensstandaard wel erg groot. Wij moesten een aantal voorronden afwerken op enkele eilanden, in de buurt van Manila voordat wij konden beginnen aan de finale. Veel armoede gezien en kinderen die op straat leven en om voedsel kwamen bedelen". Uiteindelijk bereikte Lars Kortleven de laatste tien en was zijn missie al geslaagd. Je moet tenslotte niet altijd alles willen hebben...

Afvalrace

"Die finale was ook een afvalrace en uiteindelijk veroverde ik een zesde plaats. Geweldig om mee te maken." Niet alleen die zesde plaats was zijn deel, Lars Kortleven won ook een een zilveren medaille bij de verkiezing best formal suite, het presenteren in pak en een bronzen medaille voor de omgang met de media. Opent deze verkiezingen deuren voor de Vlaardinger? "Ik heb al een aantal aanbiedingen binnen om model te worden voor bekende merken, maar ik wil met die aanbiedingen erg zorgvuldig omgaan. Eerst maar even alle ervaringen die ik heb opgedaan in de Filipijnen laten bezinken", zijn de wijze woorden van de Vlaardinger, die het normale leven in Vlaardingen weer heeft opgepakt.

Modellenwerk

"Op de Filippijnen konden wij niet zomaar over straat lopen. Wij werden vereerd als helden en waren constant aangewezen op de begeleiding van beveiligers." Een onwerkelijke ervaring voor iemand die doodnormaal in het leven staat. Inmiddels heeft hij zijn voetbaltas weer ingepakt om bij Victoria'04 in de Broekpolder te gaan trainen. "Lekker even met mijn voetbalmaten een balletje trappen en de glitter en glamour van de verkiezing achter mij te laten."

Ook zijn werk als kok in Den Haag heeft hij weer opgepakt. "Daar geniet ik van. Maar natuurlijk, als de kans zich voordoet om van mijn modellenwerk te gaan leven, zal ik dat niet nalaten."

Meer berichten