Een gezellige avond in bowlingcentrum DOK’99 betekende het einde van de badmintonclub BC’70.Foto: Jeroen Hoetmer
Een gezellige avond in bowlingcentrum DOK’99 betekende het einde van de badmintonclub BC’70.Foto: Jeroen Hoetmer (Foto: )

Bij BC'70 is de laatste shuttle geslagen

Peter Spek

Ledental nam gestaag af

Vlaardingen is een sportclub armer. Vorige week speelde de badmintonvereniging BC'70 de laatste wedstrijden in de sporthal Westwijk. "Na 49 jaar houdt de badmintonvereniging op te bestaan. Een terugloop in het aantal leden deed het bestuur vorig jaar al besluiten de bestuurstaken neer te leggen. Twee leden wierpen zich echter op om nog voor één jaartje door te gaan, maar daar kwam vorige week toch een definitief einde aan", zegt Jeroen Hoetmer van DC'70.

vlaardingen - De Vlaardinger kijkt nog even terug op de afgelopen jaren van de badmintonclub. "Op mijn drieëntwintigste loop ik binnen bij deze recreatieve vereniging. Dertien jaar later neem ik met mijn clubgenoten afscheid van deze mooie club. Elke donderdagavond speelden wij voor de gezelligheid een potje badminton en voor de eer van Vlaardingen. Een ontspannen sfeer kenmerkte altijd de donderdagavond. Iedereen speelde met iedereen, van enorm niveauverschil was geen sprake", aldus Jeroen Hoetmer. Het grote probleem van de afgelopen jaren was, dat de aanwas van vooral jeugdleden uitbleef. "De harde kern van de vereniging werd steeds ouder en door een natuurlijk verloop nam het aantal leden gestaag af. Om een vereniging draaiende te houden is het simpelweg noodzakelijk dat het ledental op peil blijft of moet groeien om de kosten van zaalhuur, die ook jaarlijks stijgen, en de overige vaste lasten te kunnen betalen", blikt de Vlaardinger terug op het verleden van BC'70.

 

In de afgelopen jaren werd het seizoen traditiegetrouw afgesloten met een toernooi. Dit jaar ook weer, maar wel met een wat andere lading, de laatste avond van de club na een bestaan van bijna een halve eeuw. "Met de sportieve eer op het spel werden er een aantal partijtjes badminton gespeeld aan de hand van een loting."

Prijsje

Er werd acht minuten per wedstrijd gespeeld; het koppel met de meeste punten won een bescheiden prijsje.

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden