Spectaculair schilderij van de expositie 'Schoon aan de haak' (Foto Frans Assenberg)
Spectaculair schilderij van de expositie 'Schoon aan de haak' (Foto Frans Assenberg) (Foto: )

Drukte in Museum Vlaardingen

Frans Assenberg

Naast de tentoonstelling 'Haringkoppen verbinden' is er meer te doen in Museum Vlaardingen tijdens de vakantie. Zo zijn er maar liefst vier tijdelijke tentoonstellingen: 'Jongkind onderweg. An Artist born,' 'Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven,' 'Haringkoppen niet te stoppen' en 'De Slag geslagen. Souvenirs van de Slag bij Vlaardingen 2018' (vanaf 29 juli).

vlaardingen - In samenwerking met VL 92 Zeillogger Balder organiseert het museum op de zaterdagen 3, 10 en 17 juli en 24 augustus zogenaamde instaprondleidingen bij de tentoonstelling Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven. Na een rondleiding door de tentoonstelling wordt de bezoeker ontvangen op de Balder en leert men meer over deze oudste nog varende zeillogger van Nederland. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur in het museum en duren 1 uur.

Waterproefjes

Op 29 juli is er Open huis in het museum en de opening van de tentoonstelling De Slag Geslagen waar souvenirs van de Slag bij Vlaardingen 2018 zijn te zien. De toegang is die dag voor iedereen gratis. Om 16.00 uur wordt de tentoonstelling over De Slag officieel geopend. Het museum blikt dan nog één keer terug op de viering van De Slag bij Vlaardingen. Er is een selectie uit de duizenden foto's, aangevuld met verrassende voorwerpen en souvenirs die speciaal voor deze gelegenheid bijeen zijn gebracht. Burgemeester Annemiek Jetten zal samen met de voorzitter van de Stichting Vlaardingen 1018 en de directeur van Museum Vlaardingen, een gloednieuwe 'historische' vlag hijsen. Dit is tevens het begin van een nieuwe Vlaardingse traditie: de jaarlijkse herdenking van de slag tijdens de 'Dag van de Slag, 29 juli 1018.' Kinderen kunnen dan aan de slag met een eigen Doeblad. Of ze volgen een spannende geur- en speurtocht door het museum met Ridder Rick en Hendrik de Haring.

In het speciale waterlaboratorium zijn allerlei leuke waterproefjes te doen.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden