In een fraaie stijl veroverde Vlaardinger Thomas Tsiafitsas een fraaie 72ste plaats op het Broekpolder International Open (Foto Peter Spek).
In een fraaie stijl veroverde Vlaardinger Thomas Tsiafitsas een fraaie 72ste plaats op het Broekpolder International Open (Foto Peter Spek). (Foto: )

Golfer Thomas Tsiafitsas houdt eer hoog

Peter Spek

Geslaagd Broekpolder Open

De Fransman Hubert Tisserand heeft het Broekpolder International Open gewonnen. Vanaf de eerste dag had hij de leiding en wist dit vol te houden tot het eind. Zijn score was uiteindelijk -11. Tweede werd de Duitser Florian Fritsch met -10, de derde plaats werd gedeeld door de Nederlander Philip Bootsma, Duitser Hurly Long en Fransman Felix Mory met -6.

VLAARDINGEN – Dick Molenaar, voorzitter van de organisatiecommissie, kon terugkijken op een geslaagd sportevenement. "Met een leger van honderd vrijwilligers heeft onze club ook een geweldige prestatie geleverd", zegt de ex-Vlaardinger met trots in zijn stem. "Golf staat nog te veel te boek als een elitaire sport, maar dat is het al lang niet meer. Iedereen kan bij ons lid worden en een ballotagecommissie hebben ook niet meer. Dat was vroeger wel anders, maar die tijden hebben wij achter ons gelaten. Het is nu een echte sportclub geworden." Dick Molenaar is zelf via het free golf enthousiast geraak voor deze sport en is, via de golfclub Oude Maas, in de Broekpolder terecht gekomen. "Onze club telt op dit moment 860 leden en dat mogen er zeker nog wel wat meer worden. Gelukkig zien wij ook de opkomst van veel jonge leden, die kiezen voor de golfsport en dat is alleen maar toe te juichen."

Uniek

Over het Broekpolder Open had Dick Molenaar niet te klagen over belangstelling. "Veel jonge aankomende spelers uit binnen- en buitenland kozen voor Vlaardingen. Wij maken onderdeel uit van de Pro Golf Tour, een competitie van 21 wedstrijden door heel Europa. Het zijn vooral talentvolle golfers die hoger willen naar de Challenge Tour en European Tour. Een voorbeeld is Joost Luiten, die is ooit ook begonnen op de Pro Golf Tour."

Geweldig ronde

De golfbaan in de Broekpolder is vrij uniek in die reeks van toernooien. "Onze baan kent lange holes en daarvoor is wel een speciale techniek nodig." De sfeer was ontspannen en de spelers van de club uit de Broekpolder kregen ook alle gelegenheid zich te manifesteren. Henry Lai en Timo Thans haalden de cut van +2 en plaatsten zich bij de veertig beste spelers op dit toernooi voor de finale op zaterdag, waarna zij op de 48ste respectievelijk 53ste plaats eindigden. Ook twee Vlaardingers kwamen in actie maar haalden de zaterdag niet voor de finale. Thomas Tsiafitsas eindigde op 72ste plaats met een score van 150. Hij liep een eerste geweldige ronde van 74, twee boven par. Een dag later noteerde hij met vier boven par een score van 76. Sem Westdijk kwam uit op een totaal score van 159. De Vlaardinger liep een eerste fraaie ronde van 77, vijf boven par en op de tweede dag ging het helaas een stuk minder met een ronde van 82 en uiteindelijk een 117ste positie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden