Leerlingen van de basisschool De Ark staan op het grote podium van de Stadsgehoorzaal voor de uitvoering van de afscheidsmusical (Foto Martijn Verbeek).
Leerlingen van de basisschool De Ark staan op het grote podium van de Stadsgehoorzaal voor de uitvoering van de afscheidsmusical (Foto Martijn Verbeek). (Foto: )

Stadsgehoorzaal druk bezocht door musicals

VLAARDINGEN – De laatste twee weken van het schooljaar staan in het teken van de afscheidsmusicals op de Vlaardingse basisscholen. De aftrap werd dit jaar gegeven door maar liefst vijftig leerlingen van groep acht van De Ark met de musical Gewoon Super, uitgevoerd in de Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg. Voor De Ark een speciaal moment omdat de school twee jaar geleden aanklopte bij het Vlaardingse theater om samen op zoek te gaan naar financiële middelen om het theater goedkoper te maken voor scholen om de afscheidsmusical daar uit te voeren. En met succes. In totaal maken nu jaarlijks iets meer dan 30 scholen gebruik van de Stadsgehoorzaal. In de laatste twee weken van het schooljaar wordt het podium bijna iedere dag bezet door grote groepen leerlingen van de Vlaardingse basisscholen, maar ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs voor eindmusicals, groep8-films, talentenshows en diploma-uitreikingen. De scholen zijn voor de Stadsgehoorzaal een belangrijke partner geworden. Op het podium staan dóet iets met je, dat vergeet je je leven niet meer. De Stadsgehoorzaal is maar wat trots dat er jaarlijks zo'n 1500 leerlingen optreden voor volle zalen met fans in de vorm van familie en vrienden. Dat zijn ook nog eens ruim 10.000 Vlaardingers per jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden