Eugene Schenkels voor zijn Watertoren in het Oranjepark, die hij heeft behouden voor Vlaardingen (Foto Peter Spek).
Eugene Schenkels voor zijn Watertoren in het Oranjepark, die hij heeft behouden voor Vlaardingen (Foto Peter Spek). (Foto: )

Eugène Schenkels zoekt een opvolger

Peter Spek

Watertoren een icoon voor de stad

Eugène Schenkels zoekt een opvolger. De man die zorgde dat de voor Vlaardingen gezichtsbepalende Watertoren in het Oranjepark, een icoon voor de stad, behouden bleef, vindt dat hij zijn taak heeft volbracht. Na drie jaar keihard werken is de Watertoren nu ruim een jaar volledig in bedrijf en vindt hij het nu tijd om echt uit te gaan rusten.

VLAARDINGEN – "Het is een klus geweest met hoogte- en dieptepunten", steekt Eugène Schenkels van wal. "Toen ik dacht, op mijn vijfenzestigste jaar met pensioen te gaan, kwam deze Watertoren op mijn pad. Een uitdaging vond ik het om er een restaurant met ruimtes voor bruiloften en partijen, een expositieruimte en een bed en breakfast in onder te brengen en dat is inmiddels gelukt. En het vooropgezette plan was ook, als dat gerealiseerd zou zijn, ik zou stoppen. Dat moment is nu aangebroken."

Belangstelling

Dat wil niet zeggen, dat Eugène Schenkels meteen opstapt. "Zeker niet. Ik wacht gewoon af wie belangstelling heeft en ik zal er alles aan doen om voor een goede overdracht te zorgen. Dat mag best nog een tijdje duren. Ik laat de Watertoren niet zomaar in de steek. Daarvoor zit er voor mij te veel emotie in dit gebouw." Eugène Schenkels heeft zijn leven lang leiding gegeven aan een bouwbedrijf, alhoewel het niet veel scheelde of hij vertrok bijna 30 jaar geleden naar Frankrijk om daar een camping te gaan runnen. "Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar de drang om iets in de horeca te gaan doen bleef toch sluimeren", blikt hij terug. Hij maakte een tussenstop in Schiedam, door het exploiteren van een steakhouse in de Nieuwe Passage. Daar heb ik het koken echt geleerd, maar na ruim twee jaar, door allerlei regelgeving van de gemeente, kon ik mijn hoofd niet bovenwater houden en ben er gestopt."

Juiste moment

De Vlaardingse Watertoren kwam op het juiste moment, om aan zijn drang om toch iets succesvolst op te zetten in de horeca, te voldoen. Het project duurde uiteindelijk langer dan gepland. "Dat had allerlei oorzaken. Mijn vrouw overleed plotseling en ik liep zelf enkele kwetsuren op aan mijn hand en schouder. Vooral het overlijden van mijn vrouw zette de bouw een halfjaar stil en ik had ook zo af en toe wel het gevoel om er echt mee te stoppen, maar ik heb toch doorgezet." En het uiteindelijke resultaat mag er zijn. "Is mijn droom om in Frankrijk iets op te zetten niet doorgegaan, op zomerdagen is hier de Franse sfeer voelbaar, een idyllische omgeving helemaal in het groen, waar de vogeltjes fluiten en het stadsleven ver weg lijkt, maar toch zo dichtbij is." Nu de bouw is afgerond, staat Eugène Schenkels dagelijks in de keuken om de gasten te voorzien van een heerlijk hapje eten. "Ook dat was een droom en die is hier uitgekomen."

 

 

www.grootvlaardingen.nl

Meer berichten