Volop plezier bij de kinderen, die meededen aan de sportdag op de Buitenplaats in de Zuidbuurt (Foto Peter Spek).
Volop plezier bij de kinderen, die meededen aan de sportdag op de Buitenplaats in de Zuidbuurt (Foto Peter Spek). (Foto: )

Sport zorgt voor blije gezichten

Peter Spek

Kennis maken met sport

Negentig leerlingen van de nieuwkomersschoool de Globe en de basisschool de Klinker kregen een brede glimlach op hun gezicht tijdens een sportdag, georganiseerd op de Buitenplaats, in de Zuidbuurt. Met medewerking van de Lionsclub Vlaardingen en Vlaardingen in Beweging werden vorige week donderdag zeven sporten aangeboden, waarbij de leerlingen de vaak traumatische ervaringen opgedaan in oorlogsgebieden, even konden vergeten.

VLAARDINGEN – Irene Schreuder, intern begeleidster bij de Globe en Liesbeth Breeveld van de Lions Vlaardingen kijken tevreden van een afstandje naar de sportende leerlingen. "Sommige van deze leerlingen zijn net in Nederland en hebben in hun al jonge leven heel wat meegemaakt", zegt Irene Schreuder. "Het zijn kinderen van ouders die uit een oorlogsgebied zijn gevlucht naar Nederland, of kinderen van statushouders. Vaak spreken zij de taal nog niet en zijn onbekend met onze omgangsvormen." Deze sportdag, waarbij de leerlingen kennismaken met diverse sporten, maar waarbij het plezier maken centraal staat. "De leerlingen konden zich uitleven met survival en bootcamp, karate, dans, handbal, korfbal en voetbal, waarmee wij hopen dat zij verbinden kunnen maken met onze samenleving. Sport is internationaal en er zijn maar weinig woorden nodig om met elkaar te sporten", zegt Irene Schreuder, als zij weg wordt geroepen om een gezond tussendoortje aan de leerlingen aan te bieden met vooral fruit als hoofdbestanddeel. Lionsclub Vlaardingen is voor het derde jaar betrokken bij deze sportdag voor deze vaak kwetsbare leerlingen. "Als Lionsclub kwam deze activiteit drie jaar geleden op ons pad. Jaarlijks willen wij onze medewerking verlenen aan een goed doel en dit project leek ons een uitgesproken gelegenheid om onze maatschappelijke betrokken te tonen", zegt Liesbeth Breeveld. "Voor het derde jaar verlenen wij onze medewerking in de vorm van het zoeken van sponsors voor deze sportdag en verlenen onze leden als vrijwilliger medewerking aan deze geslaagde sportdag."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden