Tekenaar Kay Hessels met op de achtergrond de Hoogwitte. De Vlaardinger werkt nu aan een tekening, geïnspireerd op dit appartementencomplex. (Foto: Peter Spek)
Tekenaar Kay Hessels met op de achtergrond de Hoogwitte. De Vlaardinger werkt nu aan een tekening, geïnspireerd op dit appartementencomplex. (Foto: Peter Spek) (Foto: )

'Ik heb een fascinatie voor tekenen'

Hij is zeer vereerd met de titel stadstekenaar van Rotterdam. Vlaardinger Kay Hessels is erg trots op het feit, dat hij uit niet minder dan 72 kandidaten is verkozen tot één van de drie stadstekenaars van de Maasstad en het feit, dat drie van zijn tekeningen komen te hangen in de kunsthal. Het zou een definitieve doorbraak kunnen betekenen voor de Vlaardinger, die eigenlijk muzikant wilde worden, maar zijn fascinatie voor tekenen vier jaar geleden toch weer oppakte en dat niet meer heeft losgelaten. Bezoekers van de Vlaardingse bibliotheek, zien Kay Hessels regelmatig aan het werk.

Door Peter Spek

Waar ben je geboren?
"Ik ben geboren in het toenmalige Holy Ziekenhuis. Ik woonde in de Prof. Rutgerstraat. Daarna heb ik 20 jaar in Rotterdam gewoond om weer terug te keren naar mijn geboortestad Vlaardingen om te gaan wonen in de Pieter Karel Drossaertstraat en daar woon ik nog met veel plezier."

Voel je je een echte Vlaardinger?

"Ik voel mij een echte Vlaardinger, ondanks dat ik 20 jaar in Rotterdam heb gewoond. Vlaardingen inspireert mij, ik kan er rustig werken en de mensen om mij heen waar ik woon zijn erg aardige mensen. Dat geef mij een goed gevoel over Vlaardingen."

Trots op Vlaardingen?
"Ik ben zeker trots op Vlaardingen. Als kunstenaar kan ik mijn werk ongestoord doen. In mijn woning heb ik een kleine ruimte waar ik kan werken, maar ik doe ook veel inspiratie op in de Bibliotheek aan de Waalstraat, waar ik veel te vinden ben. Ik voel mij daar midden in de maatschappij staan."

Wat is het mooiste plekje?
"Als ik eerlijk mag zijn is dat mijn woning in de Pieter Karel Drossaertstraat. Verder fiets ik veel door Vlaardingen en probeer ik dan op mijn manier vogels te spotten."

Altijd al tekenaar willen worden?
"Vroeger tekende ik heel veel vooral huisjes, maar de muziek trok mij toch meer. Ik volgde een opleiding voor drummer en speelde in diverse bandjes. Maar vier jaar geleden stak de drang tot het tekenen weer de kop op. Het werd een fascinatie. Ik kan geen dag meer zonder tekenen. Papier en potlood heb ik nu altijd binnen handbereik."

Wat voor tekenaar ben je?
"Ik teken vooral architectuur. Bestaande gebouwen, die ik dan weer bijna helemaal onzichtbaar maak. Ik geeft daar dan mijn eigen draai aan. Ik laat het aan de kijker over wat hij uiteindelijk ziet. Ik ben nu bezig met de Hoogwitte, het appartementencomplex van 74 meter hoog hier in het centrum van Vlaardingen. Vanuit de bibliotheek loop ik regelmatig naar buiten om naar de vorm van dat gebouw te kijken."

Hoe ben je stadstekenaar geworden?
"Ik heb mij ingeschreven en uiteindelijk uit 72 kandidaten gekozen tot één van de drie stadstekenaars van Rotterdam. Ik voel mij zeer vereerd daarmee. Nog meer met het feit, dat ik mag exposeren in de Rotterdamse Kunsthal met drie tekeningen. Ik ben al druk bezig om onderwerpen te vinden. Met één ben ik al bezig, de kubuswoningen."

Persoonlijk:
Naam: Kay Hessels

Leeftijd: 32 jaar
Burgerlijke staat: alleenstaand
Sociale media: website www.Helbrand.com

Peter Spek
Meer berichten