Tijdens het Aanzet-festival konden kinderen ook niet voor de hand liggende lichaamsdelen op een leuke manier gebruiken (Foto Frans Assenberg).
Tijdens het Aanzet-festival konden kinderen ook niet voor de hand liggende lichaamsdelen op een leuke manier gebruiken (Foto Frans Assenberg). (Foto: )

'We hopen dat ouders ook gaan lezen'

Frans Assenberg

Aanzet stimuleert kinderen

De afsluiting van het schooljaar met een festival door stichting Aanzet was een succes. Er kwamen zoveel kinderen en hun ouders op af dat het maximale aantal bezoekers bij Kade40 al snel werd gehaald.

vlaardingen - Daardoor moesten nieuwe bezoekers wachten totdat er weer ruimte was. Binnen was het een creatieve drukte van belang, waaruit blijkt dat Aanzet in de Vlaardingse samenleving mooie dingen doet.

Dank en inspiratie

Marry Broek, directeur van Stichting Aanzet: "Tijdens het Aanzet Festival bedanken we ouders en kinderen voor hun deelname aan onze activiteiten én inspireren we hen om in de zomervakantie te blijven spelen, bewegen, lezen en leren." Door het hele gebouw heen werden kinderen geschminkt, kon men onder leiding van Anne Kuipers van Circus Hannes & Co de spieren losmaken en werd de nieuwe website www.opgroeieninvlaardingen.nl gelanceerd. Deze site is volgens Aanzet dé digitale informatieplek voor ouders van kinderen in Vlaardingen. Het is een initiatief van de gemeente Vlaardingen en organisaties die zijn betrokken bij het opgroeien van kinderen in Vlaardingen. Samen bieden zij informatie voor ouders over opvoeden, ontwikkelen, opvang, onderwijs, gezondheid en zorg voor kinderen in Vlaardingen.

Ethel van Deventer is medewerker van Aanzet en zegt: "We doen als stichting enorm veel We hebben projecten voor ouders en kinderen. We proberen de ouders, met veelal een migratie-achtergrond, op weg te helpen als zij bijvoorbeeld in principe een andere taal spreken dan Nederlands en we proberen hen zodanig te stimuleren dat zij hun kinderen kansen bieden om succesvol te zijn in het onderwijs. We hebben veel kinderen op het gebied van taalstimulering zoals de voorlees-expres, de Boekfiets waarmee we door de stad rijden en aan kinderen voorlezen. We hopen dan dat ouders er toe worden aangezet om ook te gaan lezen. Ja, het gaat goed met Aanzet, er gebeurt veel. We doen veel op scholen, in cafés bij mensen thuis. Eenmaal per jaar organiseren we een groot feest en willen dan dat ouders en kinderen samen komen. Zo kunnen ze spelletjes doen waarbij ze ontdekken hoe makkelijk het is om te leren spelen en willen hen inspireren om er in de zomervakantie mee door te gaan. Daardoor komen ze na de zomervakantie niet met weggezakte taalkennis terug op school."

Een opvallend ander project van Aanzet is de organisatie van de zogenaamde Zomerschool in De Windwijzer. Van 19 tot en met 28 augustus aanstaande kunnen kinderen van groep 8 van de basisschool, die de overstap zullen gaan maken met de middelbare school, daar hun kennis opfrissen op het gebied van taal en rekenen, kennismaken en vriendschappen sluiten met andere leerlingen. Kortom: Stichting Aanzet is prima bezig in Vlaardingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden