oznor
oznor (Foto: )

Familiedrama: man brengt vrouw om het leven en veroorzaakt daarna explosie

Peter Spek

Het onderzoek naar de verwoestende explosie, afgelopen vrijdagmorgen, in een maisonnette in de Van der Waalsstrat in de Westwijk, kreeg vandaag een dramatische wending. Uit een uitvoerig politieonderzoek blijkt de vrouw door haar man te zijn gedood. De man veroorzaakte daarna zelf een explosie waarbij ook hij om het leven kwam.

VLAARDINGEN - De schok is groot na het vernemen van dit nieuws bij de bewoners in de Westwijk, die eerder het gezin omschreven als rustig en vriendelijk. Er worden veel bloemen gelegd bij het appartementencomplex met achttien woningen en er wordt met elkaar gesproken over deze trieste gebeurtenis.

Bekende persoonlijkheid

Het mannelijke slachtoffer is binnen de Vlaardingse voetbalwereld een bekende persoonlijkheid. Gisteren maakte de politie namelijk bekend dat het ging om de hoofdtrainer van de B-selectie bij de voetbalvereniging VFC, Zacharias Monteiro (43) en zijn partner Alexandra Lodder (38), die werkzaam was bij zorginstelling DrieMaasHave in Maassluis, onderdeel van Argos Zorggroep. Zij laten twee kinderen in de tienerleeftijd achter. Leden van de voetbalvereniging VFC aan de Sportlaan in Vlaardinger Ambacht kwamen afgelopen maandagavond al bij elkaar om steun te zoeken. Ook leden van Slachtofferhulp waren aanwezig om zo nodig hulp te bieden.

Condoleanceregister

In het clubhuis van VFC ligt een condoleanceregister en bij de eerste competitiewedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen. Beslissingen die genomen zijn door het bestuur op het moment nog onwetend welk drama zich werkelijk heeft afgespeeld in de woning. De Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten is diep geschokt door deze ontwikkeling en liet vanmiddag weten intens mee te leven met de nabestaanden. Ze noemt de gebeurtenissen 'buitengewoon treurig en verdrietig'. Zij was afgelopen vrijdagmorgen al snel ter plaatse om zich op de hoogte te stellen van de situatie en met de bewoners te praten over deze trieste gebeurtenis.

Onderzoek

Al snel begon ook het Openbaar Ministerie afgelopen vrijdag een strafrechtelijk onderzoek en daarmee kwam al aan het licht dat het niet per se een ongeluk moest zijn geweest. Ook het lang uitblijven van de identificatie van de slachtoffers zorgde voor onrust in de wijk en bij de nabestaanden. Inmiddels is er ook een crowdfunding begonnen voor de twee achtergebleven kinderen van het stel op de website doneeractie.nl. De initiatiefnemers hadden als streefbedrag 10.000 euro op het oog, maar dat bedrag is al ruimschoots gehaald.

Meer berichten