Sanda (links), Benny, Peter en Andreea houden de datum van hun feestje nog even geheim...
Sanda (links), Benny, Peter en Andreea houden de datum van hun feestje nog even geheim... (Foto: )

Genieten van het mooie leven!

Karl Flieger

Even geduld: Tovino is bijna jarig

Tovino, de lekkerste delicatessenwinkel van Vlaardingen en Maassluis, gaat eind van de zomer een feestje bouwen. De winkels in de Korte Hoogstraat (Vlaardingen) en Nieuwstraat (Maassluis) bestaan samen vijftien jaar.

vlaardingen - Je moet genieten van het mooie leven, zolang je dat is gegund. Sanda en Peter Scheffer maken daar in hun vrolijk stemmende 'snoepwinkel voor grote mensen' serieus werk van. "In Vlaardingen hebben we de laatste jaren niet al te veel reden gehad om feest te vieren", zegt Peter, doelend op de nasleep van de crisis, die in Vlaardingen nog altijd voor bedrukte gezichten zorgt. "Wij willen een positief signaal afgeven. 'Celebrare la vita', zeggen ze in Italië. Vier het leven. Als we elkaar allemaal een beetje helpen en als ondernemers met elkaar samen werken aan een betere stad, dan is er volgens ons veel goeds mogelijk."

Ontspannen genieten

Dat Sanda en Peter - en hun dochter Andreea en schoonzoon Benny - de liefhebbers van fantastisch eten en drinken blij maken, dat is een understatement. Wie bij Tovino binnenloopt en niet om de dertig centimeter een nieuwe prettige verslaving opdoet, die moet de smaakpapillen dringend laten resetten. Alleen al de exclusieve pastasoorten Tartufo, Funghi, Porcini, Spinaci, Salmone, Arancia, Pomodoro, Orrechette, Knoflook en Basilico verraden een culinaire diepgang die je niet zomaar ergens anders gaat vinden. De indrukwekkende sortering antipasti, dolci, sauzen, truffels, olies, lekkere hapjes en prachtige wijnen doet de rest. "Wij vinden het leuk om onze gasten - want zo ervaren we dat - zoveel mogelijk van de rijke Italiaanse keuken te laten zien", zegt Sanda. "Het leven is daar zo heerlijk. Veel buiten zijn, lekker eten en koffie drinken met de buren. Het liefst met zo veel mogelijk mensen. Daarom verzorgen wij ook complete Italiaanse catering. Omdat we mensen ontspannen van heerlijk eten willen laten genieten." En dan vergeten we nog bijna de fantastische Limoncino Morelli. Het engeltje op de tong. Bijna...

 

Meer berichten