Maurice Kloosterman onderweg naar de 1-0. Hij was bij Holy de beste slagman met drie honkslagen in vier slagbeurten. (Foto: Steven Lucardie)
Maurice Kloosterman onderweg naar de 1-0. Hij was bij Holy de beste slagman met drie honkslagen in vier slagbeurten. (Foto: Steven Lucardie) (Foto: )

Honkballers van Holy als kampioen de zomerstop in

De honkballers van Holy gaan de zomerstop in als leider in de tweede klasse. De ploeg van trainer René Verbrugge won afgelopen zondag met 7-3 van Hitmanics uit Delft. De opdracht aan de spelers was duidelijk: als kampioen de zomerstop in.

Peter Spek

VLAARDINGEN – En dat lukte uiteindelijk, ondanks dat de opening wat stroef verliep. Werper A.J. Chundro kon na zes gegooide ballen alweer terug naar de dug-out omdat er drie nullen waren gevallen. In de tweede inning Kon Maurice Kloosterman de 1-0 op het scorebord zetten na een opofferingsslag van Inovar Petronia. Hitmanics kwam verrassend in de derde inning gelijk na goede honkslagen. Holy liet direct weten dat de tegenstander niet met punten zou vertrekken uit Vlaardingen en zette de stand op 3-1 na scores van Jorik Zweers en Brayan Maria. Maar Hitmanics kwam toch weer gelijk in de vijfde inning, 3-3. Holy reageerde goed met een punt gescoord door Le Bonefasia. De winst die Holy dit jaar maakt is dat het de hele wedstrijd constant speelt en de slechte innings verbannen heeft uit het arsenaal. Hierdoor kon het team de wedstrijd makkelijk uitspelen en wist het in de achtste en negende inning nog punten te pakken door Sander van der Loos, Edwin Prins en wederom Jorik Zweers.

 

 

Meer berichten