Een groot deel van de laureaten bij de uitreiking in 2016 van de Gouden Haring aan Renske Verbeek van de Stadsgehoorzaal. Foto: Peter Spek
Een groot deel van de laureaten bij de uitreiking in 2016 van de Gouden Haring aan Renske Verbeek van de Stadsgehoorzaal. Foto: Peter Spek (Foto: )

Wie krijgt de Gouden Haring?

VLAARDINGEN – Het is altijd een gedenkwaardig moment, de uitreiking van de Gouden Haring. Voor vrijdag 5 juli staat die plechtige uitreiking weer gepland en is omgeven door veel geheimzinnigheid. Het is inmiddels een illuster gezelschap, het Genootschap van de Gouden Haringdragers in Vlaardingen. De leden komen verschillende malen per jaar bij elkaar, op geheime plekken en verzwegen tijdstippen. Ondertussen houden zij zich wel bezig met het maatschappelijk en culturele leven in de haringstad. Jaarlijks kiezen zij een nieuw lid, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad op een breed terrein. Het gezelschap bestaat inmiddels uit de laureaten Tjerk Bruinsma, Peter de Jong, Jeroen ter Brugge, Sjaak van Steenbergen, Leen van Bree, Bram van Dorp, Wibo Broek, Yvonne Batenburg, Coert de Heer, Kees Alderliesten(postuum), Ineke Nieuwstraten, Renske Verbeek, Sahra Muse en Frank Tomei. Goudsmid juwelier Werner Nijman uit Vlaardingen staat ook dit jaar garant voor een gekleurde Gouden Haring en docente Roos van Malckenhorst van de Willem de Koning Academie heeft de oorkonde weer tot kunstwerk verheven. De Gouden Haring wordt vrijdagmiddag in het Oude Stadhuis aan de historische Markt opgespeld door burgemeester Annemiek Jetten en de bijbehorende oorkonde krijgt de laureaat uitgereikt door Yvonne Batenburg, voorzitster van het Genootschap van de Gouden Haringdragers.

Meer berichten