Persbericht Rijkswaterstaat: Bouw Maasdeltatunnel in juli van start

Bouw Maasdeltatunnel in juli van start

VLAARDINGEN - Afgelopen week heeft gemeente Vlaardingen de omgevingsvergunning voor de bouw van de Maasdeltatunnel verleend aan bouwconsortium BAAK, die de bouw in opdracht van Rijkswaterstaat uitvoert. De voorbereidende werkzaamheden waren in september 2018 al gestart. Nu kan dus worden begonnen met de bouw van de Maasdeltatunnel.

Werkzaamheden bij Vlaardingen en Rozenburg starten juli 2019

BAAK bouwt in de eerste fase van de aanleg de wanden van de Maasdeltatunnel. Tussen deze wanden wordt later de tunnel uitgegraven. Als de wanden zijn geplaatst, worden er ankerpalen tussen de wanden in de grond geboord. Deze houden de vloer op zijn plek. Deze werkzaamheden in de eerste fase vinden plaats vanaf juli 2019 en lopen in 2020 door. In januari 2020 start BAAK met de bouw van de onderdoorgang onder de Maassluissedijk.

Hinder van geluid

Diverse werkzaamheden, zoals intrillen en (na)heien, zorgen voor geluid in de omgeving. Om geluid tijdens het heien te verminderen, maakt BAAK dicht bij bebouwing in Rozenburg gebruik van een mantel die om het heiblok zit. Maar helaas is geluidsoverlast niet te voorkomen.

Werktijden

Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. En als het nodig is ook op zaterdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Omdat slechts enkele dagen van tevoren wordt besloten dat zaterdagwerk nodig is, publiceren we deze werkzaamheden op www.blankenburgverbinding.nl/werkzaamheden. Ook wordt hierover een e-mail verstuurd. Wilt u deze mail ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door via omgeving@baakbbv.nl.

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer weten over het project Blankenburgverbinding of meer over de fases van het bouwen van de Maasdeltatunnel? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl, kom langs in ons informatiecentrum aan de Maassluissedijk 199 (Poort 53) in Vlaardingen of bezoek de informatiezuil in de bibliotheek in Rozenburg. U kunt uw vragen ook per mail stellen: blankenburgverbinding@rws.nl, of telefonisch: 0800-8002.

Meer berichten