Foto:

Het sportnieuws van Vlaardingen

VLAARDINGEN - Overzicht van het sportnieuws van Vlaardingen

Drie nieuwe clubrecords
VLAARDINGEN – De derde wedstrijd van de seniorencompetitie leverde voor de atletiekvereniging Fortuna drie nieuwe clubrecords op. De estafetteploeg 4x400 meter met Milana Filenkova, Anne Griffioen, Robin Hassing en Annemieke Pleijte-Horlings, verbeterde het clubrecord op deze afstand met niet minder dan 13 seconden en bracht het op een tijd van 4.23.54 minuten. Leo van der Aa verbeterde zijn eigen clubrecord polsstokhoogspringen bij de mannen 45+ en bracht het naar een hoogte van 3.50 meter. Met deze prestatie is nu recordhouder bij de mannen 35+ en 40+. Lars Könemann verbeterde het clubrecord bij het kogelslingeren mannen 45+ naar een afstand van 23.95 meter. Een uitstekende prestatie werd ook geleverd door A-junior Levi Verver, die met de 2 kilogram discus het clubrecord bij de senioren van Louis Spek uit 1968 benaderde tot op 13 centimeter. Hij kwam tot een afstand van 40.15 meter.

Titel voor
Boulakhras

VLAARDINGEN – Fortuna-atleet Amin Boulakhras nam met succes deel aan het Open Nederlands kampioenschap atletiek voor atleten met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij het kogelstoten veroverde Amin Boulakhras de nationale titel met een afstand van 7.62 meter en dat betekende ook meteen een nieuw persoonlijk record. Zijn prestatie op de 100 meter met een tijd van 12.67 seconden leverde hem een bronzen medaille op. Zilver was er op de 200 meter in 26.54 seconden en hij sloot de dag af met een derde plaats op het verspringen met een afstand van 4,76 meter.

.
Kampioenschap free golf voor Wanno Koedood
Wanno Koedood won met 224 slagen het clubkampioenschap strokeplay bij de golfvereniging Schinkelshoek. Op de tweede plaats eindigde Hans Scheffers met 236 slagen. Op zaterdag werden twee wedstrijden gelopen op de baan in de Zuidbuurt en op zondag, voor de beste 12 mannen en 4 beste vrouwen, een finale ronde.
Peter Spek
VLAARDINGEN – "Een golfronde gaat over 18 holes. De standaard is dat deze met een gemiddelde van 4 slagen worden afgewerkt. Omdat het een clubkampioenschap betreft werd er geen handicapverrekening toegepast,", laat Vlaardinger Hans Scheffers weten. Bij de mannen werd Wanno Koedood kampioen. Al op zaterdag had hij een grote voorsprong op zijn naaste concurrenten genomen, en zondag wist hij die voorsprong te consolideren. Spannender was de strijd om de overige ereplaatsen. Hier ontliepen de scores elkaar weinig. Uiteindelijk waren het Hans Scheffers en Jack Zoutendijk die beslag wisten te leggen op de plaatsen tweede en derde plaats. Bij de vrouwen was het Irene Schoonfeld die de winst binnenhaalde met 243 slagen, met Adri van Veen en Truus Eikenbroek op de tweede en derde plaats met respectievelijk 257 en 262 slagen. Op zaterdag 29 juni wordt voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging de Schinkelshoek Open gespeeld. Dit ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan en met bijna 1200 leden is Schinkelshoek één van de grootste golfverenigingen van Nederland.
Hans Scheffers(links) moest zijn meerdere erkennen in Wanno Koedood tijdens de clubkampioenschappen free golf bij de golfvereniging Schinkelshoek.                                                                         Foto: Peter Spek
Artikel 3.
Zwemmarathon
voor ZVVS

VLAARDINGEN – De zwemmarathon, georganiseerd door het zwembad De Kulk, leverde een bedrag op van 8000 euro. Het bedrag gaat naar de stichting Make-a-Wish, die kinderen met een ernstige ziekte nog een laatste wens laat vervullen. Het team van de zwemvereniging ZVVS won de wisselbeker. In zes uur tijd werden niet minder dan 1065 banen gezwommen genoeg voor de eerste plaats en een nieuw record. Team S2US slaagde er voor de vierde keer in om het meeste sponsorgeld binnen te halen. Zij kregen de trofee, een spaarvarken met 1 euro, het startkapitaal voor de editie van volgend jaar. Aan deze vierde zwemmarathon deden negen teams mee, bestaan uit tien zwemmers. De teams moesten in estafettevorm gedurende zes uur, met steeds één zwemmer in de baan, proberen zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. De tactiek, die mochten de teams zelf bepalen.

Sportnieuws
VLAARDINGEN – Sportberichten kunnen gezonden worden naar Peter Spek via e-mail p.spek@hetnet.nl. Mobiel: 06-39438850.

Meer berichten