Sport in 't kort

Drie nieuwe clubrecords

VLAARDINGEN – De derde wedstrijd van de seniorencompetitie leverde voor de atletiekvereniging Fortuna drie nieuwe clubrecords op. De estafetteploeg 4x400 meter met Milana Filenkova, Anne Griffioen, Robin Hassing en Annemieke Pleijte-Horlings, verbeterde het clubrecord op deze afstand met niet minder dan 13 seconden en bracht het op een tijd van 4.23.54 minuten. Leo van der Aa verbeterde zijn eigen clubrecord polsstokhoogspringen bij de mannen 45+ en bracht het naar een hoogte van 3.50 meter. Met deze prestatie is nu alleen recordhouder bij de mannen 35+ en 40+. Lars Könemann verbeterde het clubrecord bij kogelslingeren mannen 45+ naar 23.95 meter. Een uitstekende prestatie werd ook geleverd door A-junior Levi Verver, die met de 2 kilogram discus het clubrecord bij de senioren van Louis Spek uit 1968 benaderde tot op 13 centimeter. Hij kwam tot een afstand van 40.15 meter.

Schinkelshoek Open golf

vlaardingen - Op zaterdag 29 juni wordt voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging de Schinkelshoek Open gespeeld. Dit ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Met bijna 1200 leden is Schinkelshoek één van de grootste golfverenigingen van Nederland. Dit toernooi staat open voor alle golfspelers in Nederland, met een maximum van 120 spelers en diner en livemuziek na afloop. Schinkelshoek is een parkbaan, met vele waterpartijen en de nodige bunkers.

Het is een zeer technische baan, wat door de vele golfpro's die er gespeeld hebben ook wordt onderschreven. Het belooft een groots evenement te worden.

Record voor
Boulkhras

VLAARDINGEN – Zaterdag 15 juni nam Amin Boulakhras deel aan het Open NK Para-atletiek voor atleten met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Met kogelstoten haalde Amin een persoonlijk record met 7.62 meter en een eerste plek in zijn categorie. Ook zijn prestaties op de 100 meter (12.67 seconden, derde), 200 meter (26.54 seconden, tweede) en verspringen (4,76 meter, derde) mochten er zijn.

Meer berichten