In een boeiende halve finale rekende DVO'32, overigens pas na een verlenging van tweemaal een kwartier, af met een in de slotfase uitgeblust CWO. (Foto: Persgroep/gsv)
In een boeiende halve finale rekende DVO'32, overigens pas na een verlenging van tweemaal een kwartier, af met een in de slotfase uitgeblust CWO. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Vlaardings kampioenschap krijgt een heuse droomfinale

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN - DVO'32-VFC/za is niet alleen een excellent uithangbord voor het oudste lokale voetbaltoernooi van Nederland. En niet alleen de gedroomde finale. Het wordt ook een echte Vlaardings voetbalonderonsje. Eéntje met geboren en getogen haringkoppen.

"Met jongens", zoals DVO'32-trainer Ben Hoogwerf het verwoordt, "die weten wat zo'n finale teweeg brengt. Die ermee zijn opgegroeid en het als jeugdspeler misschien al eens hebben meegemaakt. Als je in zo'n finale staat wil je winnen." Het wordt dit seizoen de derde keer, dat beide ploegen de degens kruisen. Het begon met de door VFC met 3-1 gewonnen bekerwedstrijd. Later troffen de twee elkaar in de voorronde en won DVO'32 vrij eenvoudig met 0-4. "Geven we zomaar drie doelpunten weg en zij maakten alles af. Nee, het was voor ons geen leuke wedstrijd", geeft trainer Bas van Loenen ruiterlijk toe. "Dat was niet het echte VFC". Hij rekent erop, dat ze er zaterdag wel staan. "Ik denk, dat we weinig geheimen voor elkaar hebben: twee leuk voetballende ploegen. Ik kijk er naar uit." Dat doet ook Ben Hoogwerf. "Die 0-4 is geen maatstaf. Het is gewoon een nieuwe wedstrijd. Onze competitie is langer geweest dan die van VFC, maar ik hoop dat we toch het juiste ritme kunnen oppakken. De ploeg is gretig en wil wat graag de kampioensschaal naar de Marathonweg brengen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden