De scouts van 15 tot 18 jaar hebben, onder andere, geklommen in een verlaten duitse fabriek tijdens de jaarlijkse Exploriteit
De scouts van 15 tot 18 jaar hebben, onder andere, geklommen in een verlaten duitse fabriek tijdens de jaarlijkse Exploriteit (Foto: Scoutingregio Maasdelta)

Vlaardingse scouts klimmen in verlaten duitse fabriek

Vlaardingen/Duisburg – De oudere scouts uit de regio, de explorers, hadden dit weekend hun tenten opgezet in Krefeld, bij Duisburg. Daar konden zij onder andere klimmen in een verlaten fabriek.

De jongeren van vijf verschillende scoutinggroepen vertrokken vrijdag naar Krefeld bij Duisburg. Na het opzetten van de eigen tenten volgde daar een weekend met veel plezier, een uitdagende hike en het klimmen in een verlaten fabriek, het ‘Landschaftspark Duisburg-Nord’. “Dat was heel bijzonder”, aldus een van de explorers. “Die fabriek was echt enorm, met gigantische betonnen muren en enorme staalconstructies. Daar waren dan klimwanden van gemaakt, soms best eng, maar als je eenmaal boven was, dan was dat zo mooi”.

De explorers, meiden en jongens tussen de 15 en 18 jaar houden ieder jaar een uitdagend weekend met verschillende scoutinggroepen uit de regio, de Exploriteit. Dit jaar namen explorers deel van de Scouting Tono-groep en de Scouting Franciscus-Lodewijkgroep uit Schiedam, de Scouting Maurits-Viool uit Vlaardingen en Scouting Ruwaard van Putten en Scouting Hartelgroep uit Spijkenisse.

Het weekend was georganiseerd door Scoutingregio Maasdelta die ieder jaar een dergelijk weekend organiseert voor de meiden en jongens tussen de 15 en 18 jaar. Hierbij staan altijd uitdagende activiteiten, samenwerking en outdoor voorop. Wie zelf in de genoemde leeftijdsgroep valt en toe is aan uitdagende activiteiten, samen met vrienden in een scoutinggroep, kan op http://maasdelta.scouting.nl kijken naar een scoutinggroep in de buurt.

Meer berichten