Vorig jaar vertelden Maurice Remijnse (links) en William Schippers over hun ervaringen in oorlogsgebied (Foto Jan van der Ploeg).
Vorig jaar vertelden Maurice Remijnse (links) en William Schippers over hun ervaringen in oorlogsgebied (Foto Jan van der Ploeg). (Foto: Jan van der Ploeg)

Willeke Alberti bij veteranen

VLAARDINGEN – Willeke Alberti treedt morgenmiddag, donderdag 20 juni, op tijdens de tweede gezamenlijke veteranedag van Vlaardingen en Schiedam. De ontmoetingsdag voor de jonge en oude veteranen wordt dit jaar gehouden in Schiedam in de foyer van het Theater aan de Schie. "Willeke Alberti behoeft geen nadere introductie. Ik ben er zeer verheugd over dat een van Nederlands grootste en geliefdste artiesten op deze Veteranendag optreedt", laat burgemeester Jetten weten. Naast het optreden van Willeke Alberti, zal Arjen Littooij een lezing houden. Hij is algemeen directeur Veiligheidsregio en tevens landelijk commandant van het Urban Search and Rescue team(USAR). Als er een ramp of ongeval is gebeurt waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn, kan dit specialistische team in binnen- en buitenland worden ingezet. Onder de moeilijkste omstandigheden voeren USAR-medewerkers zoek- en reddingsoperaties uit. Arjen Littooij zal de veteranen iets vertellen over wat het USAR precies doet, met welke moeilijke omstandigheden zij te maken krijgen en hoe het team vanuit diverse disciplines functioneert. De organisatie laat nog weten, dat wellicht de aanvangstijd van 15.00 uur voor de jongere werkende veteranen wat vroeg is. Daarom kan deze generatie later op de middag aansluiten. De Vlaardingse nachtburgemeester Leo IJdo speelt de Veteranen Top 40 en er is een 'blauwe hap'.

Meer berichten