Oud en jong in actie voor een nieuwe ambulance

Vlaardingen - Vorige week dinsdag en woensdag was er flinke bedrijvigheid in woonzorgcentrum Uitzicht. Marianne van Zwienen (25) en Nienke Hak (21), twee medewerkers van het verzorgingshuis, waren 24 uur achter elkaar in touw om verschillende activiteiten met de bewoners te doen, waarmee geld ingezameld werd voor een nieuwe ambulance voor stichting Mbuma, een stichting die geestelijke en medische zorg biedt in Zimbabwe. In het najaar vertrekt het tweetal voor een aantal weken naar het zendingsziekenhuis van stichting Mbuma.

Na veel voorbereidingen kwamen Marianne en Nienke dinsdagochtend om half 9 binnengestapt in Uitzicht, om ervoor te zorgen dat er rond 10 uur een presentatie klaarstond over het werk van de Mbuma zending, waar de bewoners met genoegen naar luisterden onder het genot van een kopje koffie met gebak. 's Middags volgde een quiz, met aansluitend een proeverij van Zimbabwaanse hapjes. 's Avonds werd door de bewoners naar hartenlust gezongen en geluisterd naar het voorlezen van een verhaal.

Terwijl alle bewoners naar bed gingen, verrasten Marianne en Nienke hun hardwerkende medecollega's met een lekkernij. De nachtelijke uren werden ingevuld met het voorbereiden van de laatste activiteit: een uitgebreid ontbijt waarmee de 24-uursactie werd afgesloten. Aan dit hoogtepunt werd door ruim 40 bewoners, vrijwilligers en collega's deelgenomen. Marianne en Nienke concluderen: "Als we terugkijken op deze dagen, ervaren we het als erg positief dat oud en jong zich zó met elkaar in heeft gezet voor dit mooie doel. Alles liep op rolletjes. Ook de medewerking van de organisatie was fijn!" En het resultaat mag er zijn, we hebben ruim €1.000,- opgehaald met de acties en sponsoring. Een kleine stap in de richting van het grote bedrag wat nodig is voor de ambulance.

Wilt u ook helpen met sparen voor de ambulance? U kunt Marianne en Nienke steunen door te doneren naar NL97INGB0001 8202 25 t.n.v. Zendingsvereniging Mbuma-Capelle.

Meer berichten