Rüya Kirilmaz en Kay Beuman genoten met hun mede-leerlingen van het 40-jarig bestaan van hun school (Foto Merel van Ham).
Rüya Kirilmaz en Kay Beuman genoten met hun mede-leerlingen van het 40-jarig bestaan van hun school (Foto Merel van Ham). (Foto: )

Jubileum bracht herinneringen boven

Peter Spek

Muziekles is erg belangrijk

Met een feestweek vierde basisschool De Singel in de Holy haar 40-jarig jubileum. In die tijd is het onderwijs sterk veranderd en zijn de leerlingen uit 1978 niet meer de leerlingen uit deze tijd. De school aan het Kruidenpad volgt de ontwikkelingen in onderwijsland op de voet en bereidt de leerlingen voor op de alsmaar veranderende maatschappij

VLAARDINGEN – Directeur Hiske de Koning kijkt tevreden terug op die feestweek met als hoogtepunten een bezoek met alle leerlingen aan de Efteling en allerlei verschillende dansworkshops als afsluiting. "Daarvoor moest er flink gespaard worden in de afgelopen jaren en de ouderraad heeft hier heel veel energie en tijd in gestoken," zegt ze. "Overigens moet ik zeggen dat wij een heel actieve ouderraad hebben die ook een belangrijke rol heeft gespeeld bij het vieren van dit jubileum en daar ben ik erg blij mee." Ze kreeg met de viering van dit 40-jarig jubileum ook een mooi overzicht van de geschiedenis van de school. "Er kwamen veel oude foto's boven water en het aardige was ook dat veel oud-leerlingen van De Singel nu hun eigen kinderen naar deze school brengen en dat zorgt voor een grote betrokkenheid." Hiske de Koning komt van oorsprong uit Brabant en was muziekdocente op een school voor het voortgezet onderwijs.

Muziek

"Maar de basisschool trok mij toch meer, daarom dat ik die stap naar De Singel een paar jaar geleden heb gezet en daar heb ik geen spijt van." Haar muzikale vorming komt op de school aan het Kruidenpad dan ook duidelijk naar voren. "Ik vind muziek voor de leerlingen op deze leeftijd enorm belangrijk. Muziek is plezier hebben en ontspanning, maar het zorgt er ook voor dat bij het muziek maken alle hersendelen in beweging worden gezet. Het leren gaat ze beter af is mijn overtuiging. Daarnaast sluit het aan bij onze kernwaarden Geborgenheid, Uitdaging en Plezier." Het muziek maken is niet vrijblijvend op de school van Hiske de Koning. "De leerlingen krijgen elk week één uur muziekles afwisselend van een muziekdocente of van de eigen leerkracht, daar heb ik voor gekozen en de leerlingen maken op die manier kennis met onder andere veel muziekinstrumenten, die zij ook bespelen."

Chromebooks

Passend onderwijs is ook zichtbaar voor de leerlingen die extra uitdaging nodig hebben door het leren leren, leren denken en leren leven principe, wat in binnen en buiten de klas wordt aangeboden. "Volgend jaar wordt vanaf groep drie gewerkt met chromebooks om de leerlingen voor te bereiden op de steeds verdergaande digitale wereld." Daarnaast is De Singel een opleidingsschool, waar studenten van de Pabo hun eerste stap zetten op weg naar een baan in het onderwijs. "Ons voordeel is dat wij via deze Pabo-studenten snel kennis kunnen maken met nieuwe leermethoden in het onderwijs. Daar kunnen onze leerlingen van profiteren."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden