Trots staat Iris van der Weijde voor het scorebord, dat laat zien dat de Vlaardingse met 45.133 punten op een vijftiende plaats is geëindigd (Foto Kim van der Touw).
Trots staat Iris van der Weijde voor het scorebord, dat laat zien dat de Vlaardingse met 45.133 punten op een vijftiende plaats is geëindigd (Foto Kim van der Touw). (Foto: )

Het was vooral genieten voor Iris van der Weijde

Peter Spek

Met het behalen van de finale van het bondskampioenschap turnen in de tweede divisie, had Iris van der Weijde haar doel van dit seizoen al bereikt, maar de turnster van Triade wilde natuurlijk meer. Uiteindelijk behaalde zij een keurige 15de plaats in een sterk veld van 36 deelneemsters.

VLAARDINGEN – De titelstrijd werd gehouden in Duiven en Iris van der Weijde werd gesteund door haar trainsters en veel supporters. "Dit was het doel van het seizoen, de finale te halen en deze wedstrijd stond dan ook in het teken van genieten voor Iris van der Weijde", zegt Ingrid van Mil van Triade. De Vlaardingse begon op het toestel brug en zette hier meteen een top-oefening neer met 10.700 punten. Hierna de balk, altijd een moeilijk onderdeel, maar Iris van der Weijde liet een nagenoeg foutloze oefening zien. Heel jammer was het dat de jury een combinatie niet had geteld waardoor kostbare punten verloren gingen, maar met een score van 11.233 punten mocht zij tevreden zijn. De vloeroefening leverde 11.333 punten op en op de sprong liet Iris van der Weijde een hele mooie half in/anderhalf uit zien met uiteindelijk 11.867 punten als resultaat. "Iris van der Weijde heeft echt niets laten liggen in deze finale, was mentaal erg sterk en turnde fantastisch ondanks de druk van deze titelstrijd."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden