Er is nog een laatste krachtsinspanning nodig om de finish te halen op de survivalrun in de Broekpolder (Foto Peter Spek).
Er is nog een laatste krachtsinspanning nodig om de finish te halen op de survivalrun in de Broekpolder (Foto Peter Spek). (Foto: )

Zwoegend en zwetend door Broekpolder vol hindernissen

Het blijft een fascinerend gezicht. De mannen en vrouwen die zwoegend en ploeterend door de Broekpolder gaan. Veertig hindernissen overwinnen en dat afgelopen zondag onder zware omstandigheden.

vlaardingen - De temperatuur liep op tot bijna 30 graden, maar, zo liet organisator Hans van de Have zien, de speciaal ingerichte medische kamer op het complex bleef leeg. "Wij hebben de deelnemers vooraf duidelijke instructies gegeven hoe om te gaan met deze warmte en die zijn allemaal uitstekend opgevolgd", zegt de Vlaardinger, als de eerste deelnemers de finish zondagmiddag hebben gepasseerd op het terrein van de Survivalclub in de Broekpolder.

Vol

"Voordeel is, dat de deelnemers een aantal keren het water in moeten en dat zorgt natuurlijk voor de nodige afkoeling op het lichaam en wij hebben vooraf gezegd, dat het geen uitputtingsslag moet worden om in een hoog tempo de finish te halen. Meedoen is belangrijker dan winnen", doceert Hans van de Have. Over belangstelling heeft hij nog steeds niet te klagen. "Wij zaten met 500 deelnemers weer helemaal vol, meer deelnemers kunnen wij niet op het parcours hebben." Naast de 500 deelnemers kan Hans van de Have ook beschikken over ruim 150 vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden."

Mudrun

Ook dat maakt dit evenement uniek in zijn soort. Vrijwilligers die komen uit alle lagen van de Vlaardingse samenleving en dat geeft een bijzondere sfeer aan dit evenement." Als de deelnemers denken de finish in zicht te hebben, dan hebben Hans van der Have en zijn crew nog een verrassing in petto. "Die laatste hindernis is inderdaad erg zwaar. De deelnemers zijn dan vermoeid en moeten al klauterend nog met handen en voeten proberen de finish te halen. Daarvoor is een laatste krachtsinspanning nodig."

Bij de mannen werd de race over 12 kilometer gewonnen door Martijn Bloem in 1.24.00 minuten en bij de vrouwen door Leonie van de Graaf in 1.40.36 minuten. Hans van der Have kijkt alweer vooruit naar het volgende evenement, de mudrun op zondagmiddag 8 september. Dan zal de uitdaging niet veel minder zijn, ware het niet dat tegen die tijd de ergste warmte wel uit de Vlaardingse lucht zal zijn.

www.grootvlaardingen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden