Rob van Veen (links), Hans Riemens en Augüsta van Hoogdalem brengen bewoners van Nieuw Babberspolder samen (Foto Peter Spek).
Rob van Veen (links), Hans Riemens en Augüsta van Hoogdalem brengen bewoners van Nieuw Babberspolder samen (Foto Peter Spek). (Foto: )

Babberspolder in feeststemming

Peter Spek

Bewoners in beweging krijgen

Het moet als voorbeeld gaan dienen voor andere wijken in Vlaardingen, de feestmaand onder het motto 'Bij ons in de buurt' in de net gerenoveerde wijk Nieuw Babberspolder. Hans Riemens, Augüsta van Hoogdalem en Rob van Veen hebben in de afgelopen weken al veel tijd en energie in de leefbaarheid gestoken.

VLAARDINGEN – Vandaag wordt de feestmaand officieel geopend door wethouder Jacky Silos, maar afgelopen maandag zijn de bewoners al in actie gekomen met een wandeltocht door de wijk. Ook belden de wijkmeesters van Waterweg Wonen en wijkcoördinatoren van de gemeente Vlaardingen huis-aan-huis aan om in gesprek te komen met de bewoners. "Laagdrempelige activiteiten om de bewoners, als zij daar natuurlijk behoefte aan hebben, met ons en de medebewoners in contact te brengen", zegt wijkcoördinator Rob van Veen. Hij wil alle bewoners in actie krijgen.

Opfleuren

"Onder het genot van een lekkere kop soep of pannenkoek geserveerd bij sport- en kinderactiviteiten, dansvoorstellingen maar ook bij de wijkschoonmaak- of opfleuracties; om met elkaar te praten over wat er in de wijk nog moet gebeuren. Onder het motto 'iedereen doet mee' zorgen wij er gezamenlijk voor dat ook na de vier feestweken de buurt mooi, actief en leefbaar blijft." Het drietal heeft tal van partijen achter dit unieke project gekregen. Vlaardingen in Beweging, voetbalclub CWO, woningbouwvereniging Waterweg Wonen, het Buurtpunt, de Sociale Wijkonderneming, de Buurvrouw, Minters, de politie en de gemeente Vlaardingen. "Allemaal partijen die nauw in de wijk zijn betrokken, maar ook belangrijk zijn voor het welzijn van de bewoners", zegt Hans Riemens van de Sociale Wijkonderneming. Naast de fraaie facelift van de wijk moet dat ook op het gebied van de bewoners gaan gebeuren.

Eenzaamheid

"En daar is nog wel wat werk te doen", schetst Hans Riemens. "Wij hebben nog te maken met veel eenzaamheid bij de bewoners, een hoog werkloosheidspercentage en relatief veel uitkeringsgerechtigden in de wijk. " Nieuw Babberspolder wordt de komende weken ook overspoeld met sportieve activiteiten. "Sport is een uitstekend bindmiddel tussen mensen. Maar wel op een laagdrempelige manier en iedereen op zijn of haar niveau", zegt Augüsta van Hoogdalem, verantwoordelijk voor de sportieve activiteiten in de wijk. "Daarvoor hebben wij de beschikking over wandel- en hardloopfietsen, maar ook gewoon met gezellige wandeltochten door de wijk." Het drietal heeft hoge verwachtingen van deze feestmaand. "Het moet een opstap worden naar een leefbare wijk, waar alle bewoners zich thuis voelen, ongeacht hun afkomst", besluit Rob van Veen.

vlaardingen.nl/muwi1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden