Bas Roctus, met 3 uit 4, was één van de beste slagmannen bij de honkbalclub Holy in de ontmoetinmg tegen Blue Birds (Foto Holy).
Bas Roctus, met 3 uit 4, was één van de beste slagmannen bij de honkbalclub Holy in de ontmoetinmg tegen Blue Birds (Foto Holy). (Foto: )

Slagveld van Holy leeft zich helemaal uit

De honkballers van Holy deden goede zaken door het in de middenmoot staande Blue Birds met een 16-1 nederlaag naar huis te sturen. Door deze ruime overwinning werkte de ploeg van trainer René Verbrugge niet alleen aan haar slaggemiddelde, maar belangrijker, de ploeg uit de Holy staat nu samen met Zwijndrecht aan de leiding in de tweede klasse.

Peter Spek

VLAARDINGEN – De honkballers zijn rijp om de stap naar de eerste klasse te zetten. Dat was ook de opdracht van René Verbrugge aan zijn spelers aan het begin van dit honkbalkseizoen. Blue Birds had pas één verliespartij geleden, maar Holy begon sterk aan de wedstrijd met werper Vincent Hoedt, die na drie slagmensen uit Delft terug naar de dug out kon omdat er drie uit waren. In de 2e inning lieten de Vlaardingers voor het eerst de knuppel spreken. Na gescoorde punten door Brayan Maria en Le Bonafasia ging de ploeg met 2-0 aan de leiding, maar in de 6e inning ging het slaggeweld van Holy helemaal los en bereikte een voorsprong van 10-1. In de 6e inning kwamen hier nog 6 punten bij, waarmee in de 7e inning meer dan 10 punten voorsprong op het scorebord stond waarmee de mercy rule in werking trad en er een einde aan de wedstrijd kwam na de laatste 3 nullen van werper Kevin Koster.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden