Foto:

¡Viva la Petra!

Ze is een rasoptimist en een echte regelaar. Vanuit haar bedrijf Viva la Vida Events is deze vrolijke dame al tien jaar het geheime ingrediënt achter allerlei evenementen in onze stad. Van dansfeesten in de Polderpoort tot het tweemaandelijkse netwerkevent Open Coffee. "Ik vind netwerken eigenlijk hartstikke eng", bekent ze. "Maar juist daarom organiseer ik het zelf!" Ze zet de spotlights dus graag op anderen, maar zelf staat Petra Hickendorff er liever niet in. Ter promotie van 'Lente in het Stadshart' en Heel Vlaardingen Bakt! op 11 mei a.s. in de Fransenstraat maakt de net zo gedreven als bescheiden Vlaardingse event manager voor één keer een uitzondering!

Door Britt Planken

Ben je een echte Vlaardingse?
"Ik ben geboren in Den Haag. Mijn moeder verhuisde graag, dus daarna woonden we in Bodegraven en Gouda, tot we op mijn tiende in Vlaardingen neerstreken. Toen ik uit huis ging, ben ik vrolijk verder gegaan met verhuizen. Ik woon nu in het centrum in mijn 16e huis. Maar dit is zo'n fijne plek, hier ga ik niet meer weg!"

Wilde je altijd al ondernemen?
"Ja! Ik werk sinds mijn 17e en ben op mijn 20e voor mezelf begonnen met een promotiebedrijf. Daarna had ik een secretariaatsservice, wat uitgroeide tot een uitzendbureau. Toen mijn moeder overleed realiseerde ik me hoe kort het leven op deze planeet is en besloot ik me volledig te richten op het organiseren van feesten en events."

Waar haal jij voldoening uit?
"Dat mijn werk heel direct effect heeft op mensen. Ik zal niet zeggen dat ik zo de wereld kan veranderen, maar als ik het op sommige dagen een beetje leuker kan maken in Vlaardingen vind ik dat ik al een heel eind ben gekomen!"

Waarom is Vlaardingen de moeite waard?
"De gezelligheid, het ons kent ons. De functie van ontmoetingsplaats heeft het centrum niet meer, maar ondernemers kunnen zich onderscheiden op kwaliteit en karakter. Het gaat echt niet zo slecht met het centrum als je dat herkent. Sinds twee jaar probeer ik ook heel bewust te kopen. Als iets in Vlaardingen te vinden is, schaf ik het hier aan. En als ik naar de supermarkt ga, loop ik toch naar de groenteboer aan de overkant. Ik gun het de ondernemers. Dat maakt een rondje stad veel leuker!

Valt je werk nooit tegen?
"Ik ben nooit teleurgesteld in een lage opkomst of zo, maar soms wel in passieve reacties op Facebook van mensen die zelf niet zijn komen kijken."

Wat kunnen we verwachten Heel Vlaardingen Bakt?
"Onder andere een groot terras in de Fransenstraat, live muziek, Rad van Fortuin met mooie prijzen van de Vlaardingse winkeliers en kramen waar een aantal deelnemers hun eigen gebak verkopen. Om 14.00 uur maakt de jury de winnaar bekend. Je kan je nog aanmelden!"

Wat voor persoon ben jij?
"Een echte regelaar, maar niet iemand die een boek van aanpak schrijft. Bij mij staat het plan meestal op één A4tje. Ik ben ook geen harde tante, het gaat mij om het persoonlijke. Ik zoek bij elke klus naar verbinding met lokale ondernemers, door bijvoorbeeld bloemen bij de bloemist om de hoek te bestellen. Verder ben ik heel positief, daar worden mijn kinderen zelfs weleens moe van.

Wat is je droomevenement voor Vlaardingen?
"Dat is er al: Zomerterras!"

Anekdote:
"Op mijn elfde organiseerde ik een sportdag voor kinderen uit de buurt. Ik had allemaal spelletjes uitgezet, alleen ik vergat mensen uit te nodigen... Dat was een leerzaam moment."

Persoonlijk:
Naam: Petra Hickendorff
Leeftijd: 51 (8 juni 1967)
Gezin: Man Martin en dochters Esmée en Jackie
Bekend als: organisator van evenementen
Social media: 'Viva la Vida Events' en 'Avondje uit in Vlaardingen' op Facebook

Britt Planken
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden