Visite opnieuw een groot succes!

Afgelopen week brachten 24 kinderen uit Tsjechië een bezoek aan Vlaardingen op uitnodiging van basisschool Klimop. De school uit Moravska Trebova, met als grote organisator meester Jaroslav, houdt al een jarenlang contact met obs Klimop in Vlaardingen. Ooit hadden de zustersteden een zeer intensief contact; door bezuinigingen is dit verminderd, maar deze uitwisseling tussen basisschoolkinderen is gelukkig, dankzij alle initiatieven, gebleven!
Waren de kinderen van groep 7/8 van Klimop in 2018 nog in Tsjechië op bezoek, dit jaar kwam de meester met kinderen uit zijn groep 3 (onze groep 5) en een aantal zeer betrokken ouders voor een tegenbezoek van 4 dagen.


Het waren fantastische dagen, waarbij gelogeerd werd op het terrein van de Scoutinggroep Allart van Heemstede. Op zondag vroeg op voor een bezoekje aan Delft, Scheveningen en Madurodam. Daarna op maandag naar het Vlaardings Museum waar leerlingen van Klimop groep 5 mee naartoe mochten. Vervolgens een hele hartelijke ontvangst door burgemeester Annemieke Jetten en een lunch op het Stadhuis, daarna naar het zwembad en natuurlijk, niet te vergeten, inkopen doen voor thuis! Als dagafsluiting een diner in het indrukwekkende Deltahotel, prachtig gelegen aan het water.
Op dinsdag waren er diverse activiteiten op school. De kinderen deden mee met de dans-en muzieklessen van groep 6 op Klimop en 's middags, als afsluiting van het bezoek, een sportieve middag met groep 4 op het terrein van voetbalvereniging CWO.


Het waren indrukwekkende dagen voor onze Tsjechische vriendjes en vriendinnetjes. Zonder alle inzet van heel veel personen zou dit niet mogelijk zijn geweest. Dus hartelijk bedankt medewerkers van het Vlaardings museum, bedankt mevrouw Jetten en medewerkers op het stadhuis, bedankt scoutinggroep Allart van Heemstede, bedankt medewerkers van de Kulk, bedankt CWO en Vlaardingen in beweging; bedankt Deltahotel, stichting Wijzer en alle sponsors die hebben geholpen om dit mogelijk te maken! We hebben ze een prachtige herinnering aan Vlaardingen meegegeven!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden