De succesvolle ZVVS-zwemploeg, met op de voorgrond tweede van links uitblinkster Karin Stein (Foto Paul van de Heuvel).
De succesvolle ZVVS-zwemploeg, met op de voorgrond tweede van links uitblinkster Karin Stein (Foto Paul van de Heuvel). (Foto: )

Vijf maal goud voor zwemster Karin Stein

De Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor masters is voor de Vlaardingse zwemclub ZVVS een groot succes geworden. De ploeg behaalde niet minder dan 23 medailles, waaronder 12 gouden, 10 zilveren en 1 bronzen medaille. Absolute uitblinkster op de individuele nummers was Karin Stein: 5 gouden en 1 zilveren medaille.

Peter Spek

VLAARDINGEN – Vooraf liet Karin Stein weten op de zes zwemafstanden te gaan voor een medaille, maar die moesten wel een gouden kleur hebben. "En dat is mij bijna gelukt, alleen op de 200 meter schoolslag moest ik genoegen nemen met een zilveren medaille", zegt de Vlaardingse na afloop van de titelstrijd in Amersfoort. "En nu wil ik even rust", voegt zij daaraan gelijk toen. "Vier dagen zwemmen gaat mij niet in de koude kleren zitten, dat is erg vermoeiend, maar ik ben tevreden met het resultaat." Willem Putter behaalde 1 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medaille. Ada Voogd deed het ook uitstekend met 2 gouden en 1 zilveren medaille en Irene van der Laan tekende voor 1 gouden medaille. Conny Boer-Buijs pakte 1 gouden en 1 zilveren medaille. De gouden medaille op de 50 meter rugslag (42.72) is een nieuw Nederlands record in haar leeftijdsklasse.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden