Foto: T.Veldman

Weidevogels spotten met boer Jeroen in Maasland

Weidevogels spotten met boer Jeroen in Maasland

Ga aanstaande zaterdag met boer Jeroen op pad en ontdek alles over de wondere wereld van de weidevogel. Verken de graslanden van de Aalkeetbuitenpolder in Midden-Delfland en speur naar weidevogels in de polder. Tijdens de wandeling met de boer kom je ook langs de Eendenkooi het Aalkeetbuiten. Neem een kijkje bij dit oud en typisch Nederlands fenomeen.

Trek dit weekend je stevige schoenen aan en ga erop uit met boer Jeroen. Hij laat je zien hoe een biologisch melkveebedrijf eruit ziet. Er zijn kalfjes die je kunt aaien. Na het bezichtigen van de boerderij spring je op een hoge boerenkar. Vanaf de wagen zie je de graslanden van de Aalkeetbuitenpolder en kun je zelf de weidevogels ontdekken. De boer vertelt je graag wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer.

Eendenkooi
Vlak bij de boerderij ligt een 400 jaar oude Eendenkooi. De boswachters van Natuurmonumenten vertellen je over de geschiedenis van deze eendenkooi in Midden-Delfland. Ooit waren er in Nederland zo'n 1000 eendenkooien. Nu zijn er nog ruim 100 over, waarvan de helft in goede of redelijke staat. In Midden-Delfland beheert Natuurmonumenten twee eendenkooien. Die in de Aalkeetbuitenpolder en de Eendenkooi Schipluiden.

Meld je aan!
Wil jij ook mee aanstaande zaterdag met boer Jeroen? Meld je aan op onze website www.natuurmonumenten.nl/middendelfland. Op de website kun je ook meer informatie vinden over tickets, tijden en locatie.

Meer berichten