FOTO'S: Bill Scott Chief Executive Officer of BrainPaint, Inc.en Rajacenna.com
FOTO'S: Bill Scott Chief Executive Officer of BrainPaint, Inc.en Rajacenna.com

Vlaardings tekenfenomeen Rajacenna verwondert wetenschappers: allerhoogste hersenpiekprestatie ooit gemeten

VLAARDINGEN - Hersenexperts hebben opzienbarende bovenmenselijke hersenactiviteiten gevonden in de hersenen van simultaan tekenfenomeen Rajacenna uit Vlaardingen. In het wetenschappelijke Duitse tv-programma Galileo heeft tekenwonder Rajacenna dit weekend een EEG-hersenscan ondergaan terwijl zij simultaan aan het tekenen was.

Neurotherapeut en grootste EEG Biofeedback Expert ter wereld Bill Scott (bekend van CBS's The Doctors en Discovery Science) in samenwerking met de Schiedamse EEG-specialist Peter de Groot, laten opzienbarende, exceptionele en verbluffende analysebevindingen zien, die in het meesterlijke brein van Rajacenna zijn gevonden.

Zo bezitten Rajacenna's hersenen een zeldzame Einstein-hersenhandtekening en zijn ze voor het grootste deel in slaaptoestand terwijl zij op het allerhoogste niveau simultaan tekent. Haar hersenen breken het record allerhoogste hersenpiekprestatie ooit gemeten. Gesteld kan worden dat Rajacenna's hersenen een zogenoemd 'Einstein-hersensignatuur' bezitten; een ongebruikelijke mix van symmetrische en asymmetrische kenmerken die ook aangetroffen is in Einstein's meesterlijke brein.

"Dit is uitermate uitzonderlijk, want er bestaan vrijwel geen mensen op de wereld met een Einsteinbrein", zegt Bill Scott. Deze hersenhandtekening houdt in dat er een driemaal hogere connectiviteit in de parietale kwabben aanwezig is dan bij de gemiddelde mensen. Beide hersenhelften zijn extreem verbonden en communiceren op superniveau. De extreme hersenactiviteit en -connectiviteit zorgt ervoor dat Rajacenna op een uitzonderlijk hoog niveau gelijktijdig met zowel linker- als rechterhand kan presteren en met haar brein zeer gecompliceerde berekeningen maakt om perfect te tekenen wat ze ziet.

De ogen van Rajacenna werden in het verleden al vaak vergeleken met die van een fotocamera. Naast dit signatuur, produceren haar hersenen ook een zeer ongebruikelijke vorm van epilepsiesymptomen. Deze vorm van 'trance' leidt niet tot een daadwerkelijke spasme, maar zorgt ervoor dat haar uitvoerende controlecentrum wordt afgesloten. Er ontstaat een ononderbroken creativiteitsflow terwijl de rest van haar brein in een soort slaaptoestand verkeert en geen enkele prikkel meer van buitenaf lijkt te ontvangen. Deze hoge Deltagolven-activiteit zorgt alleen tijdens het tekenen ervoor, dat haar brein via het primaire controlecentrum voor de uitvoerende functionerende werking tijdelijk is uitgeschakeld.

Afgezien van voorgaande wonderbaarlijke hersenactiviteiten, heeft Rajacenna's EEG nog een spectaculaire bijkomstigheid prijsgegeven. Het ogenschijnlijk passieve tekenwonder is blijkbaar in staat om 66 olympische- en topatleten te overtreffen met een sensationele hoge hersenprestatiepiek. Het hoogste record ooit gemeten was in bezit van de bekendste Amerikaanse baseball player. Tekenfenomeen Rajacenna heeft dit record ruimschoots overschreden.

De gemiddelde hersenprestatiepiek is voor de linkerhersenhelft 0,31 en rechts 0,43. Bij een groep van 66 topatleten waaronder olympische sporters is dit 0,49 en 0,51. De record-hersenprestatiepiek ooit was 0,61; gemeten bij een tophonkbalspeler uit de VS. In Rajacenna's hersenen werden gemiddelden van links 0,52 en rechts 0,67 gemeten, met een absolute recordpiek van 0,72. Volgens Bill Scott geven deze cijfers aan dat Rajacenna, door haar extreme berekeningscapaciteit, in staat zou moeten kunnen zijn om slechts na een drietal uren oefenen hole-in-ones zal kunnen scoren op de golfbaangreens.

Rajacenna is een "buitengewoon menselijk wezen; ze heeft een zeer uitzonderlijk brein": is de conclusie van Bill Scott en meerdere hersendeskundigen. "Ik heb dit nog nooit eerder bij iemand gezien", was zijn verbaasde en tegelijkertijd opgetogen reactie. Van 7,5 miljard mensen op aarde, zijn er maar een handvol mensen die geniaal kunnen worden genoemd met een afwijkend 'wired' brein. Rajacenna is er één met unieke hersenfuncties en deze tonen des te meer aan dat we de tekenkunst nog meer mogen waarderen en dit het hoogste respect verdient.

Rajacenna werd als tiener (2009) op slag wereldwijd bekend omdat zij zonder ooit tekenles te hebben gehad, van de een op andere dag hyperrealistische tekeningen wist te maken die niet van foto's te onderscheiden zijn. Ze behoorde ineens op jonge leeftijd tot de beste artiesten ter wereld. Nu 10 jaar later doet zij de wereld opnieuw verbazen door met beide handen simultaan 2 verschillende hyper-fotorealistische kleurtekeningen te maken. Dit is wederom extreem zeldzaam omdat zij ook nu weer nooit geoefend heeft en ze vanuit het niets direct op masterniveau hyperrealistisch met zowel de linker- als rechterhand simultaan kan tekenen. Volgens kenners is zij de eerste en enige ter wereld op dit level met deze gave. Op internet is met ongeloof gereageerd met reacties als: "Hoe is dit zelfs menselijk mogelijk?", "Dit toont aan waar een 'well wired' brein toe in staat is".

Op 17-jarige leeftijd behoorde ze al tot de 400 meest inspirerende vrouwen en ontving ze de 'Born to lead' Award van CosmoGirl. In 2011 vroeg Justin Bieber's platenmaatschappij haar om de tekening die ze gemaakt had van hem persoonlijk te geven en vroeg singer-songwriter Adam Young van de band Owl City haar om een promotionele timelapse video te maken van zijn album's cover art, Ze nam deel aan een grote reclamecampagnes en werd op jonge leeftijd gefeatured in de Elite tentoonstelling in de 'Mailbox' in Birmingham, Engeland.

Wat beroemdheden zeggen van Rajacenna: Justin Bieber: "Rajacenna's artistieke talent is amazing" Adam Young van Owl City: "fantastisch, dit is zo geweldig. We zijn zo geïnspireerd door je werk en talent " Nicolette van Dam en Bas Smit: "Sorry, jij bent niet normaal hoor."

Alle simultaan getekende video's door Rajacenna zijn te vinden op https://youtu.be/AuVtJ9mPqeg https://youtu.be/EI1HL9Hv7RQ https://youtu.be/ZWIEwECqoC0 https://youtu.be/UWaiQE4xNyI 

FOTO'S: Bill Scott Chief Executive Officer of BrainPaint, Inc.en Rajacenna.com

Meer berichten