Foto:

Uit het oog verloren

Wat waren de contrasten groot de afgelopen weken in de stad. Terwijl de politici zich druk maken om eindelijk na een jaar de stad te gaan besturen, is het leger vrijwilligers onverstoorbaar aan de gang gebleven om de stad kleur te geven. Met succes.

Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag lieten zien dat zij niet zeuren maar doen. Hoe anders is de situatie in de politieke arena met het onplezierige bericht dat de haringstad in grote financiële problemen zit. Er wordt gesproken over een tekort van 69 miljoen euro. Wat is er aan de hand daar op het stadhuis, hoor ik steeds meer mensen in de stad zeggen. Nog geen jaar geleden kreeg de inmiddels opgestapte wethouder van financiën, Arnout Hoekstra, alle lof toegezwaaid over zijn manier van werken. Na een periode van rode cijfers, boog de SP-voorman dit om in zwarte cijfers.

Het woord 'spookstad' lag inmiddels ver achter ons

Er was weer ruimte voor investeringen en het woord spookstad lag inmiddels ver achter ons. Maar een ambtelijke werkgroep kwam tot de conclusie, dat er een groot tekort dreigt. Was dat bij het opstellen van de begroting niet bekend, vraag ik mij dan af. 69 miljoen voor de projecten die nog uitgevoerd moeten worden, zoals de aanpak van de binnenstad, de reconstructie van de Marathonweg, huisvestingsplan voor de scholen en het opgelopen tekort in de Jeugdzorg. Wie heeft hier zitten slapen op het stadhuis? Komt dit zomaar uit de lucht vallen of zijn wij als inwoners van onze mooie stad Vlaardingen voor de gek gehouden.

Nee, ik denk dat de raadsleden het te druk hadden met zichzelf te profileren, zich druk te maken over een Bassie en Adriaan pretpark op de Vijfsluizen om maar eens voorbeeld te noemen, terwijl de echte belangrijke zaken uit het oog werden verloren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


        Peter Spek

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden