Na de aansluittreffer van Marruchen Zimmerman zette Deltasport alles op alles om de gelijkmaker buinnen te schieten. Verder dan een buitenspeldoelpunt kwam het niet. (Foto: Persgroep/gsv)
Na de aansluittreffer van Marruchen Zimmerman zette Deltasport alles op alles om de gelijkmaker buinnen te schieten. Verder dan een buitenspeldoelpunt kwam het niet. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Droomscenario: 'Nog drie wedstrijden, negen punten'

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Of het zo moest zijn. Juist op het moment dat een donkere wolk over de Broekpolder trok en een lading hagelstenen loste, schoot RVVH zich naar een 0-2 voorsprong en bezorgde Deltasport ook sportief een koude douche. En dat nadat de thuisploeg eerder zelf, door het missen van twee dotten van kansen, verzuimde de leiding te nemen.

De nederlaag, die zich dankzij een treffer van Marruchen Zimmerman beperkte tot 1-2, brengt Deltasport verder in een lastig parket. Degradatiewedstrijden lijken onafwendbaar. Het leidde na afloop in de catacomben tot gefrustreerde reacties. "Koppies omlaag. De schoenen de douche ingegooid," beschrijft assistent-trainer Jaco de Ligt. "We hoopten op winst. Dan is dit verlies natuurlijk teleurstellend." Uiteraard zag ook de bank de niet verzilverde kansen. Dat gebeurt echter niet alleen tegen RVVH, dat in Ridderkerk ook al won en de Vlaardingers later uit het bekertoernooi wipte. "We scoren moeilijk en geven makkelijk kansen weg. Dit was een sleutelwedstrijd en dan is verlies tegen een directe concurrent dramatisch." Toch is van doemdenken geen sprakje. "Zaterdag Die Haghe, dan kampioenskandidaat Kloetinge, en laten we hopen dat die niet met de druk kan omgaan, en tenslotte Poortugaal. Drie wedstrijden, negen punten. Zou een droomscenario zijn."        

Meer berichten