Op Koningsdag gingen de Vlaardingers weer helemaal uit hun dak bij het optreden van de Wannebiezz op het Veerplein (Foto Peter Spek).
Op Koningsdag gingen de Vlaardingers weer helemaal uit hun dak bij het optreden van de Wannebiezz op het Veerplein (Foto Peter Spek). (Foto: )

Wannebiezz gaan Nederland veroveren

Peter Spek

Nieuw platencontract getekend

Met het tekenen van een contract bij platenmaatschappij Red Bullet, zet de Rotterdams/Vlaardingse muziekband de Wannebiezz een forse stap vooruit om met hun feestelijke muziek het Nederlandse publiek te gaan veroveren. Red Bullet staat voor Willem van Kooten, een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld.

VLAARDINGEN – "Wij zijn erg blij dat wij onder dit label kunnen gaan spelen", zegt Gilles de la Tourniquette van de Wannebiezz. "We gaan intensief samenwerken om de Benelux te veroveren", zegt de zanger/toetsenist vol overtuiging. "De eerste stappen hiertoe zijn inmiddels gezet, want op vrijdag 10 mei ziet het eerste gezamenlijke product het levenslicht. In samenwerking met producer Eddy Ouwens en tekstdichter Jan Rot hebben wij de single 'Ech Wel', een humoristisch nummer met de herkenbare onvervalste Rotterdamse tongval opgenomen."

Dit nummer wordt aanstaande vrijdagmiddag in het programma van Tineke de Nooij gepresenteerd. "Dat gaat gebeuren in een rechtstreekse uitzending op NPO Radio 5, waar wij live tussen twaalf en twee uur het nummer zullen zingen," zegt Gilles de la Tourniquette niet zonder trots. Het moet een opstap worden naar een landelijke erkenning voor de Wannebiezz.

Breder publiek

"De nieuwe platenmaatschappij moet ervoor gaan zorgen dat wij onder een breder publiek bekend worden. Op dit moment treden wij vooral op in deze regio, maar dat moet gaan veranderen met deze ondersteuning; ons doel is om heel Nederland te veroveren. Wij kunnen ook gebruik maken van de studio's van Red Bullet en dat biedt ongekende mogelijkheden." Willem van Kooten, ooit als dj beter bekend als Joost den Draaijer bij Radio Veronica in de tijd van de zeezenders, vindt de Wannebiezz uitstekend bij zijn platenlabel passen. "Ik hou van Nederlandstalige muziek met een knipoog. Red Bullet is het huis van Gerrit Dekzeil, Sjef van Oekel, Barend Servet, Rubberen Robbie en Huub Hangop en daar passen de Wannebiezz uitstekend bij", aldus Willem van Kooten. De Wannebiezz kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. "De samenwerking met Willem van Kooten spreekt vertrouwen uit in de Wannebiezz en is een geweldige stap in onze muzikale carrière en wij zijn vastbesloten om, naast alle Nederlandse en Vlaamse podia, vooral de Nederlandse hitlijsten te bestormen." Dat de Wannebiezz ongekend populair zijn in deze omgeving, bewees het optreden op Koningsdag in Vlaardingen op het Veerplein. "Wij hebben een vast en trouw publiek, zeker in onze eigen stad Vlaardingen, het Veerplein stroomde weer helemaal vol bij ons optreden en dat geeft een goed gevoel", aldus Gillesde la Tourniquette. De Wannebiezz staan voor lekker even de zorgen van de dag vergeten en luidkeels mee zingen met vooral Nederlandstalige nummers.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden