"Ik houd van het dorpse karakter van Vlaardingen en ben trots op mensen die de stad maken, zoals mijn zus Renske", zegt Martijn, hier wijzend naar 'zijn' Haringstad vanaf het dak van zijn kantoor. (Foto: Britt Planken)
"Ik houd van het dorpse karakter van Vlaardingen en ben trots op mensen die de stad maken, zoals mijn zus Renske", zegt Martijn, hier wijzend naar 'zijn' Haringstad vanaf het dak van zijn kantoor. (Foto: Britt Planken) (Foto: )

Typisch een kind van de jaren 70

Zelfs als zijn mondhoeken niet omhoog wijzen, lijken zijn ogen nog te lachen. Martijn Verbeek is een echte levensgenieter en zit niet graag stil. Vroeger was hij de kwajongen van de klas, maar inmiddels gebruikt hij zijn energie het liefst om zich samen met anderen in te zetten voor een leukere stad. Zo was hij zeven jaar bestuurslid van de Vlaardingse stichting Nationale Gedenkdagen. Dit jaar wil hij het écht rustiger aan gaan doen. "Hopelijk krijg ik dan eindelijk tijd voor mijn droom: zeilles! Het zit in mijn natuur om in de eerste cirkel van betrokkenheid te zitten, maar ik word ouder en wijzer. Straks bij de Haring- en Bier Wandeltocht vind ik het heerlijk om alleen maar de kaarten te stempelen!"

Door Britt Planken

Ben je een echte Vlaardinger?
"Ik ben geboren in Rotterdam-Zuid, maar mijn ouders woonden in Zwijndrecht. Negen maanden later verhuisden we naar de Binnensingel in Vlaardingen. Daar woonden we met een ander gezin in één huis. Een leuke tijd, hun zoon Marnix was als een broertje voor mij. Op mijn vijfde verhuisden we naar de Sportlaan en daarna woonden we nog in Schiedam, maar we hebben altijd goed contact gehouden met die andere familie. Marnix werkt zelfs voor mijn bedrijf!"

Waarom kwam je terug?
"Mijn zus Renske en ik waren 19 en 24 toen we uit huis werden gezet. We konden in Rotterdam gaan wonen of de wijde wereld intrekken, maar het hartje klopte toch voor Vlaardingen. We hebben een tijdje samengewoond, tot ik bij de buurvrouw aanbelde of ik tien gulden mocht lenen. Dat is al zeventien jaar mijn vrouw, Carla."

Wie is Martijn Verbeek volgens jou?
"Typisch een kind van de jaren 70. Ik houd van avontuur, kan goed genieten en lach het leven toe. Eerlijkheid en gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk. Daar botste het vroeger ook wel met leraren en zo.

lacht

Dat zie ik nu ook met mijn eigen kids, die vinden zichzelf volwaardige huisgenoten. Ik ben trouwens echt een familieman. Familie is voor mij de basis. Daarna komt mijn hechte vriendenclub."

Britt Planken
Meer berichten