Brug de Wokkel krijgt binnenkort opknapbeurt

Tom de Koning, bewoner van appartementencomplex Hooglede, uitte in deze krant zorgen over de onderhoudstoestand van de Twist, in de volksmond de Wokkel, de veelgebruikte oeverbinding over de Vlaardinger Vaart.

door Peter Spek

Vlaardingen - "Of het nu aan het artikel in jullie krant heeft gelegen weet ik niet, maar even na de publicatie kreeg ik een telefoontje van een medewerker van wethouder Bart de Leede dat er opdracht is gegeven voor een opknapbeurt voor De Wokkel en daar ben ik natuurlijk heel blij mee", reageert Tom de Koning.

De betrokken Vlaardinger maakte zich zorgen over de onderhoudstoestand van deze door veel fietsers gebruikte brug. "De bovenste laag verf van de inmiddels flets geworden rode brug laat los en er is op diverse plaatsen algengroei te zien", constateerde Tom de Koning en hij maakte zich ook zorgen over het wegdek van de brug. "Omdat er twee verschillende soorten asfalt zijn gebruikt is het bij gladheid zeer gevaarlijk. Ik heb genoeg bijna ongelukken gezien van scholieren die niet berekend waren op deze situatie."

De Wokkel, een eyecatcher voor Vlaardingen, wordt binnenkort aangepakt en zal dan weer als nieuw ogen.

Meer berichten