Wout van Dooren en Marije Lissenberg op de Watertoren, de start- en finishplaats van de Urban Haring Run. (Foto: Betsy van Middelkoop)
Wout van Dooren en Marije Lissenberg op de Watertoren, de start- en finishplaats van de Urban Haring Run. (Foto: Betsy van Middelkoop) (Foto: )

Urban Fit aan de start in hartje stad

Een Urban Run is een zeer populair concept in Nederland. Ook Vlaardingen gaat het in oktober 2019 voor de eerste keer beleven. Initiatiefnemers Wout van Dooren en Marije Lissenberg komen dan met de Urban Haring Run. Ofwel, hardlopen in je eigen stad, waarbij je door karakteristieke gebouwen heen rent. Het evenement wordt een unieke en vitale mix van kunst- en cultuur, theater, sport, geschiedenis en muziek.

door Bart van der Linden

VLAARDINGEN - Als je het aftellen naar zondagmiddag 6 oktober vergelijkt met een hardloopwedstrijd, dan staan de Vlaardingers Wout van Dooren en Marije Lissenberg al te trappelen op de startstreep. Ze hebben, met de focus gericht op de finish, hun hardloopschoenen aangetrokken, en maken naarmate de Urban Haring Run de komende maanden dichterbij komt, hier al de nodige eerste kilometers voor. Volgende week woensdag 17 april is er een presentatie aan alle genodigden van organisaties die meewerken aan dit unieke, nieuwe hardloopevenement in de haringstad. Als het aan Wout en Marije ligt, wordt het een jaarlijks terugkerend event. Speciaal voor de Urban Haring Run en toekomstige ideeën richtten ze de stichting Urban Fit op. "We willen de trots van onze stad laten zien door dit samen te doen en hiermee deelnemers te inspireren met alles wat Vlaardingen ademt", vertelt Wout, die met zijn eigen outdoorbedrijf 2CoachMe mensen coacht en traint om fit te worden en te blijven op fysiek en mentaal vlak. Daarnaast organiseert hij vanuit 2CoachMe ook maandelijks seminars, die gericht zijn op mentale groei en ontwikkeling. Wout en Marije hebben sporten en vitaliteit allebei hoog op de ladder staan. Met de Urban Haring Run bieden ze de hardlopers een gevarieerd parcours aan, dwars door het centrum van de stad. "Er komt een loop van 4- en van 7 kilometer", zegt Marije, die zelf doceert op een evenementenopleiding op het Zadkine. "Niet alleen volwassenen kunnen meedoen, maar ook kinderen met hun ouders." Start- en finishplaats is bij de Watertoren. Over de deelnemende gebouwen kunnen ze nog niets verklappen. "Maar we gaan met de lange route ook zeker door een aantal stoere panden van het havengebied," zegt Wout. Ze benadrukken dat het geen wedstrijd is. Wout: "Mensen kunnen op deze manier de stad 'herontdekken', want je komt op plekjes waar je nog nooit geweest bent." Marije: "We hopen dat de deelnemers onderweg ook gewoon even rustig uithijgen om het gebouw te bewonderen of zich te laten inspireren door de beleving die er te vinden is. Want we bieden ook de nodige entertainment aan in de gebouwen." Stiekem maken Wout en Marije al plannen voor een heus Fitfestival, dat ze in 2020 hopen te koppelen aan de Urban Haring Run. Maar eerst is er het toewerken naar die 6e oktober. Dan moet 's middags om 13.00 uur het startschot klinken. Wout: "We hopen op een mooi, gaaf sportevenement, van- voor- en door Vlaardingers." Check voor het laatste nieuws de Facebookpagina 'Urban Haring Run'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden