Victoria'04 en VFC hielden elkaar in hun vorige drie wedstrijden met 2-2, 0-0 en 1-1 in evenwicht. In de strijd om de titel telt een gelijkspel ditmaal niet mee. (Foto: Arie Noordhoek)
Victoria'04 en VFC hielden elkaar in hun vorige drie wedstrijden met 2-2, 0-0 en 1-1 in evenwicht. In de strijd om de titel telt een gelijkspel ditmaal niet mee. (Foto: Arie Noordhoek) (Foto: )

Victoria'04 en VFC gaan zaterdag 'voor volle winst'

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Het kampioenschap is zaterdag min of meer de inzet van de kraker tussen Victoria'04 en VFC/za. Geen van beiden kan het zich namelijk veroorloven om gelijk te spelen. De twee Vlaardingse kemphanen maken er echter wel een gewoonte van om elkaar in evenwicht te houden.

Dat was vorig seizoen en ook in december, nadat Victoria-goalie Cliff Westdijk in de slotfase een kalktrap uit zijn doel had geranseld. De spanning loopt op. "Die wedstrijd wordt de kers op de taart", benoemt VFC–trainer Bas van Loenen het. En Victoria04's Rob Storm: "Dit zijn de mooie potjes. Met veel publiek. We kijken er naar uit." Beiden zijn ze niet van plan om de inmiddels ingeslepen strategie aan te passen. Storm: "We gaan niet aanvallender spelen dan we gewoonlijk doen." Hij noemt het "we gaan onze eigen dingen doen: uitgaan van vastigheden, die we ingebouwd hebben." VFC miste zaterdag in de moeizaam gewonnen wedstrijd tegen Hermes DVS een aantal sterkhouders waaronder aanvoerder Pim Mudde. "Ik hoop ze er zaterdag weer bij te hebben." Met eraan gekoppeld de verwachting, dat topscorer Nino Netten weer extra bewaking krijgt. "Hetzelfde als tegen PPSC. Alleen pakten voorin de anderen toen de geboden ruimte niet op. Nu moet dat dus wel gebeuren." Laat duidelijk zijn, stellen beide trainers bijna in koor: "We gaan voor de volle winst."

Meer berichten