Gerard Pontier weet niet anders dan dat hij leeft tussen de boeken en dat is zijn lust en zijn leven (Foto: Peter Spek).
Gerard Pontier weet niet anders dan dat hij leeft tussen de boeken en dat is zijn lust en zijn leven (Foto: Peter Spek). (Foto: )

Boekverkoper Pontier zoekt opvolger

door Peter Spek?

De blikken zijn verrast als de klanten van boekhandel Gerard Pontier aan het Veerplein het aanplakbiljet op de etalageruit zien hangen. Hij zoek een nieuwe ondernemer. Gaat hij stoppen, zie je de Vlaardingse boekenlezers denken.

Vlaardingen - Tussen het helpen van de klanten door wil Gerard Pontier wel uitleg geven.

"Mijn gezondheid laat te wensen over en na goed overleg met het thuisfront, heb ik vorige week besloten om te gaan stoppen. Niet direct overigens, maar ik ga alvast voorbereidingen treffen omdat te gaan doen", zegt de boekverkoper in hart en nieren.

Opvolger

"Het verkopen van boeken is mijn lust en mijn leven", vertelt hij.

"Ik heb geen opvolger dus moet er iemand van buitenaf komen en dat valt tegenwoordig niet mee en ik wil alles goed geregeld hebben als ik ga stoppen. Ook voor mijn personeel."

Gerard Pontier hoopt overigens wel dat hij een opvolger kan vinden. "Het zou toch treurig zijn als het Vlaardingse centrum het straks zonder een echte boekhandel moet doen. Dat kan echt niet in mijn ogen."

Veel veranderd

Voorlopig denkt hij daar nog niet aan, maar hij moet wel constateren dat er de laatste jaren veel is veranderd in de boekhandel.

"Het online kopen van boeken heeft een enorme vlucht genomen, maar veel boekenlezers geven er toch nog altijd de voorkeur aan om een boek in een boekhandel te kopen, maar er is meer te doen", schetst Gerard Pontier de situatie.

"Wij hebben een speciale kinderboekenafdeling, die erg intrek is bij vaders, moeders en oma's en opa's, maar ook schrijfwaren en wenskaarten zijn tegenwoordig bij ons te koop."

Signeersessies

Ook is de boekhandel aan het Veerplein met enige regelmaat beschikbaar voor signeersessies van schrijvers.

"En vergeet de boeken niet die over de stad Vlaardingen gaan, daar hebben wij een speciale afdeling voor."

Meer berichten